Wat vind jij ervan?

Vogels in de stal

15


Ik kom nu werkelijk overal meer vogels, vooral spreeuwen tegen in de stal dan vee.
Deze vogels maken een zeer grote smeerboel in de stal en in het voer dat voor de koeien ligt. Veel duren grondstoffen verdwijnen in deze mee-eters. Ik weet dat dit onderwerp al eens op deze agenda heeft gestaan maar ik heb nog steeds niet een afdoende methode gevonden. De overlast is nu zeer groot en koste een vermogen. Wie helpt ons er van af. Of kan ik de rekening bij dames van de Dierenpartij neerleggen.

Laatste reacties

 • japke33

  Wij hadden ook altijd heel veel last van spreeuwen. Stal potdicht houden was eigenlijk de enigste methode. (Maar erg moeilijk vol te houden met mooi weer). Nu hebben we sinds een paar weken geen mais meer in het rantsoen, en de spreeuwen zijn verdwenen. Niet voor iedereen een oplossing, maar wel eens goed om over na te denken.

 • ter draefs

  Bij ons geen spreeuwen maar duiven , bosduiven en tortelduiven.
  Het is een echte plaag.
  Kunnen stal niet dicht maken half open front.
  Wie vindt er een oplossing ?

 • henver1

  Ik heb een CD met krijsende spreeuwen en deze word elke 10min afgespeeld nu hebben we geen last meer.

 • JackS
  Panellid

  Interessant henver 1, zijn die geluiden ergens te downloaden. Ik zou dat wel willen proberen.

 • Niels V

  Wat ik al eens bij een paar boeren heb gezien, dat is een bal die opgehangen is in de stal met daarop ijzeren plaatjes.
  Door de wind draait die dan rond en het licht flikkert dan door die plaatjes, dat zou de vogels ook weghouden.

 • henk fledderus

  wij hebben ook een disco ball gehad en ook een soort tape (lijkt op de binnenkant van een kasette bandje) dat op ghangen moetst worden en dan door de beweging de vogels zou verjagen.CD's ophangen en de flikkering van de zon zou de vogels verjagen.. het meeste hielp weinig tot niets.
  wij hebben het voordeel dat we ze hier schieten kunnen. ik schiet met rat shot, dat is een hele fijne hagel die nagenoeg geen schade doet in de schuuren. je moet uiteraard niet op een lichtplaat gaan schieten. het schot valt mee met name in half open schuuren. nou hebben we hier geen vee schuren dus de reactie van vee op het schot kan ik je niet vertellen.

 • Anne-Marie van der Linde

  @Henk: Nadeel van spreeuwen is dat die krengen kunnen leren. Was een paar jaar geleden bij een rosémester die ze overal had zitten. CD-tjes in de stal en dergelijke hielp maar een week of zo. Dan kreeg dat vliegend gespuis door dat het 'niets' was en zaten ze weer lekker binnen. Ben daarom ook benieuwd wat er buiten schieten echt helpt.

 • henk fledderus

  anne Marie wij hebben niet veel anders geprobeerd. lawaai helpt niet en een hoge vrequentie booster
  zo'n ding dat hoge geluids golven uitstoot gaf sommige mensen hoofd pijn en werdt verder met de rest onder gescheten. schieten werkt voor ons vrij goed maar je moet het wel bijhouden.
  ik heb ook wel eens gehoord van plaatsen waar ze graag zitten in de olie smeren maar of dat echt help vraag ik me af

 • Paul66

  Heb zelf de cd gemaakt en goede ervaring mee, en verschillende verkocht.
  je kunt ze bij mij bestellen voor e20.-,jekunt mij mailen p.vd.steen@hetnet.nl
  dit is de cd met schreeuwende spreeuwen.

 • ejb

  vogelgaas aan de zijkant en in de nok en blik tegen de golfplaten en probleem is opgelost.
  het makkelijkst is om dit bij nieuwbouw mee te nemen maar bestaande stallen wil ook best
  we hebben bij 1 bestaande stal gaas aan de buitenkant over nok gespannen en een andere bestaande stal onder de nok vastgemaakt aan de hoogste gording en blik tegen volgels onder de golven van de golfplaten is bij de aannemers in lengten van een meter te kopen

 • pauline66

  Wij hebben in Denemarken ook erg veel spreeuwen in de stal. Er is inderdaad een systeem te koop dat om de zoveel tijd een geluid roept. Maar zoals al geschreven leren spreeuwen snel. Wij hebben een soort megafoon ( gekocht in Ned) met de angstroep van oa spreeuwen. Het was een duur ding maar het resultaat is goed. Voordeel is dat je er ook buiten bij de kuilbulten mee kunt lopen. En omdat je niet op vaste tijden een geluid hoort leren de vogels er niet van

 • henver1

  Ik heb een geluid op Cd van een spreeuw in nood , helpt prima.

 • xterminator

  Duiven zijn goed te vangen met vangkooien. spreeuwen zijn lastiger maar inderdaad goed te verjagen door het geluid van een spreeuw in nood.

 • xterminator

  mocht iemand weten waar ik zo`n cd kan krijgen hoor ik dat graag!!

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.