Wat vind jij ervan?

CRV
Bedrijf

Genomineerden CRV-Duurzaamheidstrofee bekend

1


De jury van de CRV-Duurzaamheidstrofee heeft vier bedrijven genomineerd voor deze unieke prijs. Het publiek kan zijn stem uitbrengen op de genomineerde bedrijven. De stemmen bepalen samen met de stem van de vakjury de uiteindelijke winnaar.

CRV hecht belang aan duurzaam ondernemen en wil daar op een leuke en spannende manier invulling aan geven. Voor de derde keer op rij organiseert CRV daarom de
CRV-Duurzaamheidstrofee. Vorige maand heeft CRV een vragenlijst verzonden aan de bedrijven die globaal bij de top 2,5 procent van Nederland en Vlaanderen horen voor celgetal, melkproductie en levensproductie.

De jury heeft uit de ingezonden vragenlijsten de volgende vier bedrijven genomineerd voor de CRV-Duurzaamheidstrofee. Het zijn:
a. Theo en Yvonne Lemm, Zevenaar (Gld.)
b. Geert en Marie-Françoise Pauwelyn, Poelkapelle (West-Vlaanderen)
c. Ger, Maria en Erik Ubachs, Epen (L.)
d. Martijn en Gea Weeda, Zeijerveld (Dr.)

De genomineerde bedrijven dingen mee naar de CRV-Duurzaamheidstrofee. De prijs voor het meest duurzame melkveebedrijf van Nederland en Vlaanderen wordt op woensdag 29 februari 2012 uitgereikt. De hoofdprijs van de competitie is vijfduizend euro.

Stem vakjury en publiek wegen even zwaar
Wie uiteindelijk de CRV-Duurzaamheidstrofee in ontvangst mag nemen, wordt voor 50 procent door de vakjury en voor 50 procent door het publiek bepaald. De vakjury kiest het bedrijf van zijn voorkeur op basis van bedrijfsbezoeken bij de genomineerden.

Voorzitter van de vakjury is Wichert Koopman, biologisch melkveehouder in Randwijk en in het verleden bedrijfsleider op het melkveeproefbedrijf Aver Heino. De overige juryleden zijn:
- Stephan Cuvelier, melkveehouder en winnaar DU-trofee 2010
- Fokje Steenstra, onderwijs- en onderzoeksmedewerker bij de leerstoelgroep Dierlijke Productiesystemen binnen Wageningen Universiteit
- Toon Meesters, dierenarts uit Roosendaal

Het publiek stemt via ledenvergaderingen van CRV en de website van Veeteelt. Op www.veeteelt.nl staan vanaf 19 januari videoreportages van de genomineerde bedrijven. De ledenvergaderingen van CRV vinden plaats van 23 januari tot en met 20 februari 2012.
Voor meer informatie over de ledenvergaderingen, zie www.crv4all.com (kies Nederland of
Vlaanderen in het keuzemenu)

Eén reactie

  • jurjenwiersma

    wat dacht je maar snel een onderwerp er bij

Of registreer je om te kunnen reageren.