Wat vind jij ervan?

Is een prijs van 2 euro haalbaar?

3


Vion noteerde deze week een prijs van 1,83 per kilo geslacht gewicht. Dat is de hoogste prijs sinds maart 2001. Handelaar Henri Dijk denkt dat de prijs van 2 euro dit jaar nog haalbaar is. Mede door de warmte van de afgelopen dagen én het lagere aanbod van vleesvarkens.

Gezien de nieuwsberichten van de afgelopen tijd valt toch een stijging te zien in de prijs. Wat gaan jullie hiermee doen? Verwachten jullie dat de prijs nog verder gaat stijgen? Wachten jullie een hogere prijs af?

Of, stel dat de prijs zelfs boven de 2 euro uitkomt en hij wordt dan stabiel, gaan bedrijven dan uitbreiden zodat ze meer varkens kunnen houden?
(met de grote kans dat uiteindelijk de markt weer in elkaar zakt wegens overvloed aan varkens?)

Laatste reacties

 • Anton

  de kostprijs ligt gemiddeld al hoger dan 2 euro per kilo. O.a door hogere voerkosten, mestbewerking , investeringen in groen label, dierwelzijn etc. Dit zal dus niet direct lijden tot meer varkens. Mocht echter de prijsvorming winstgevend worden dan zal ook de uitbreiding van de produktie weer plaats vinden.

 • Alette

  Daar had ik niet aan gedacht, maar je hebt een goed punt.
  Naar welke prijs mag de slachtprijs volgens jou stijgen?

 • henkh

  Als je kostprijs boven de 2 euro ligt zou ik nog even naar je bedrijfsvoering kijken. Maar om een "gezonde"prijs voor de biggen te kunnen betalen met daarnaast dit hoge voerprijsniveau waar we nog niet vanaf zijn als sector is een prijs van 1,90 voor mij een noodzakelijk niveau

Of registreer je om te kunnen reageren.