Wat vind jij ervan?

100 Seconden Dierenarts concept

0

Preventieve gezondheidstips van de 100 Seconden Dierenarts - Lancering nieuwe serie video’s over landbouwhuisdieren


Abouthorses.tv lanceert vandaag samen met haar partner Boerderij.nl een serie van 16 gezondheidsfilmpjes van de 100 Seconden Dierenarts (varken en rund). In exact 100 seconden worden varkens- en rundveehouders uitgebreid geïnformeerd over actuele gezondheidsvraagstukken. Voor meer diepgang zijn per video achtergrondartikelen beschikbaar. De serie gezondheidsfilmpjes is samengesteld door erkende dierenartsen. De filmpjes zijn gratis te bekijken op o.a. 100seconden.nl, vettalks.nl en Boerderij.nl

Gezondheidsonderwerpen 2012
Alles weten over mastitis, tochtig spuiten, BVD en BRD bij runderen? Of van berenmanagement, PCV2, PRRS en APP bij varkens? Wat is het beste beleid en hoe kunnen problemen worden voorkomen? In de reeks onafhankelijke 100 Seconden Dierenarts filmpjes worden vele praktische gezondheidsvraagstukken beantwoord door een erkende dierenarts. Eind 2012 komen er nog meer onderwerpen bij.

Marrina Schuttert, varkensdierenarts bij Veterinair Centrum Someren BV vult aan: “Kennis over gezondheid en infectieziekten is voor varkens- en rundveehouders van cruciaal belang om een gezondheidsbeleid te kunnen voeren dat leidt tot een goed rendement, met minimale inzet van antibiotica. Mensen geven doorgaans de voorkeur aan kijken en luisteren, boven het lezen van educatieve informatie. De video's van de 100 Seconden Dierenarts voor varkens en runderen, spelen daar goed op in."

Het 100 Seconden Dierenarts concept
Het concept van de ‘100 Seconden Dierenarts’ is bedacht door Abouthorses.tv in samenwerking met Quadia Web TV. Het is onderdeel van de 100 Seconden serie met bijvoorbeeld ook de 100 Seconden Dokter voor de consument. Alle filmpjes kennen eenzelfde opbouw. Eerst wordt de aandoening beschreven, gevolgd door nieuwe ontwikkelingen en uitleg wat de veehouder er zelf aan kan doen. Daarna wordt aangegeven hoe het gezondheidsprobleem is te voorkomen.
De 100 Seconden serie over varkens en runderen is een uitbreiding van de veelbekeken serie over paard engezelschapsdieren. Deze video’s staan inmiddels op honderden websites, waaronder die van veel dierenartspraktijken en –klinieken.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit product, plaats onderstaand uw reactie.

Of registreer je om te kunnen reageren.