Wat vind jij ervan?

Tarwe prijs

8


wat verwachten jullie van de tarweprijs dit najaar? nu ongeveer 233,- euro per ton.

Laatste reacties

 • pietbongers

  vanmorgen was op radio dat duitsland al een reserve op gebouwd had om schaarste in toekomst te voor komen ,tarwe mag en moet ook naar deze prijs of hoger de akkerbouwer mag tot ook wel keer verdienen ,de vlees prijzen stijgen en dus zal en kan voer prijs ook mee .zelfde geld voor de mais ,deze staat plek gewijs ook slecht .dus verwacht tarwe naar 280,-euro ton en mais prijzen naar 2500 euro per ha .

 • kleitokkers

  Als elk land nu voorraden gaat aan leggen wordt het snel nog duurder. Dit zal ook wel de bedoeling van de heer Maat van de lto zijn.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Tijdens de eerste voorraadvorming is er mogelijk een beetje prijsvorming. Op het moment dat voorraad boven de markt hangt dalen de prijzen tot een lager niveau. Daarnaast moeten de kosten van opslag betaald worden. Die zullen ze echt niet doorberekenen naar de bakkers, maar inhouden op de uitbetalingsprijs aan de akkerbouwers

 • klink1

  Laat de markt maar gewoon zijn werk doen. Overheden moeten zich niet met de markt bemoeien en over onze portemonee, dat doen ze al meer dan genoeg.

 • agri2

  Het nadeel van 'strategische' voorraden is dat ze altijd boven de markt hangen, en daardoor zullen de prijzen altijd laag zijn. Volgens mij is dat de bedoeling van de heer Maat van LTO.

 • agri2

  Over de graanprijs: die zal ergens tussen de 250 en 300 Euro per ton worden, maar kan over een jaar zomaar weer richting de 100 zakken, daar zullen we mee moeten leren leven.

 • boerB

  De tarweprijs zal gaan zakken, we zitten hier op de zandgronden op een opbrengst van 10 ton wintertarwe per ha. Ik hoor vanuit Duitsland de zelfde verhalen, normaal een opbrengst van 5 ton nu meer dan 7 ton op de droge zandgronden! Dit telt toch hard door, ik verwacht eind dit jaar prijzen onder de €200

 • henk fledderus

  volgens een schema dat ik hier kon opduiken is tarwe in australie rond of net onder de $300 /MT (ton) dit is afhankelijk van de kwaliteid range en hoeveel vraag er naar is.
  Gemiddeld zat het op $ 191 / MT nu is dat gestegen, het schema gaf geen tijds prerioda aan.
  $ 300 is ongeveer 265 euries en zal ongtwijveld een beetje bewaar vergoeding bij in zitten.
  ik vermoed dat de prijs hier nog wel even door klimt, zeker met de nieuwe oogst nog zeker 2 maanden van nu.
  flinke verhalen over mis oogsten en lage opbrengst verwachtingen, zouden de prijs op moeten drijven. een afwachtende houding en mindere financiele situwatie zetten dat onder druk.
  als speculatie zou ik met agri 2 mee gaan 250 300 /ton

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.