Wat vind jij ervan?

Innoresult
Bedrijf

KE-Kruidenextract van Innoresult

2


KE-kruidenextract is een uit Oostenrijk afkomstige kruidenfermenatie. De inhoudstoffen bestaan uit verscheidene bergkruiden, zeezout, melasse en gerevitaliseerd bronwater uit de Alpen. KE bevordert een snelle daling van de pH-waardes in het kuilvoer en kan meer melkzuur opbouwen, negatieve beïnvloeders onderdrukken, zorgen voor stabiele kuilen, verhogen van de voedselacceptatie, het ondersteunen van de stofwisseling en de spijsvertering verbeteren.Het bijzondere van KE is dat er in KE juist die melkzuurbacteriën bevinden die ook effectief zijn in de natuur voor het stabiliseren van de kuil. Deze bacteriën bevinden zich meestal op de gezonde voederplanten, maar niet in deze hoge populatie, zoals deze nu beschikbaar zijn in KE. Dit wordt alleen na de door ons ontwikkelde methode gegarandeerd. Deze bacteriën produceren nu ook onder anaërobe omstandigheden verhoogde melkzuren. Deze melkzuren leiden zeer snel tot het stabilisatieproces en het voorkomt op natuurlijke wijze het na verwarmen.


Wat is de invloed van KE op de spijsvertering bij herkauwers?
Na vele jaren van KE gebruik in praktijkbedrijven, kon eenduidig worden vastgesteld dat de silage de diergezondheid bevorderd. Gebleken is dat pens fysiologische aandoeningen minder worden, uiergezondheid aanmerkelijk verbeterd en de celgetallen lager worden. Bovendien is aangetoond dat KE in het spijsverteringskanaal het ontgiften ondersteund, er zich minder Coli kiemen in de mest bevinden en ook de vroege kalverdiarree duidelijk gereduceerd kan worden. Het belangrijkste is dat nu het maagdarmkanaal van het dier niet belast wordt, zoals dat het geval is bij kuilen die met chemische inkuil middelen zijn behandeld. Daarnaast is de microbiële werking van KE niet alleen in het voer, of silage van toepassing, maar ook via de mest die in de put valt verder werkt.

Hoe wordt KE in de graskuil ingezet?
KE kan met de hakselaar direct met 250 ml /ton verse massa mee gedoseerd worden. Het kan ook naar inzicht met water verdund worden. Bij maïs is de dosering 500 ml/ton verse massa. KE-Kruidenextract – aanvullend diervoeder kan in de biologische productie in overeenstemming met Verordening (EG)834/2007 en Verordening (EG) 889/2008 gebruikt worden. KE kan niet overgedosseerd worden en een gecombineerde inzet van andere niet biologische/natuurlijke sileermiddelen wordt afgeraden.

Levering van KE
KE kan direct worden geleverd.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit product, plaats onderstaand uw reactie.

Laatste reacties

 • ketelbinkie

  Het is niet alleen Boerderij maar nog tal van folders en mailingen die in plastic verpakt zijn.
  Plastic word tegenwoordig wel ingezameld en hergebruikt......Maar owee als daar plastic bijzit wat van bedrijfsactiviteiten afkomstig is dan nemen ze het weer niet mee...........
  Al die plastic drinkflesjes tegenwoordig veroozaken nog veel meer millieuschade...

 • Leo Tholhuijsen
  Redactie

  Beste Ed,
  Ik heb het even nagevraag hier binnnen Reedbusiness Media. Het antwoord op je opmerking is het volgende:
  De grafische industrie is reeds jaren terug, o.a. op verzoek van PostNL, overgegaan van papierenwikkel naar plastic seal. Dit voor een betere verwerking (denk aan bijsluiters die eerder onder de wikkel zaten en eruit konden vallen).
  Hierdoor zijn er nu nog maar twee bedrijven in Nederland die nog kunnen banderen (wikkel(banderol) om blad) en we, als we een wikkel om moet, te maken krijgen met langere doorlooptijden bij drukker. Dit zou dan tot gevolg hebben dat de redacties hun kopij eerder zou moeten aanleveren aan de drukken dan nu het geval is.
  De dunne plascticfolie die we gebruiken is milieu-vriendelijk.
  Hopelijk heb je iets aan deze toelichting.
  Leo Tholhuijsen, chef redactie Boerderij

Of registreer je om te kunnen reageren.