Wat vind jij ervan?

Wat vind u van dit concept?

5

Laatste reacties

 • jeroen.vaneerd@planet.nl

  Ziet er mooi uit, maakt vleeskuikenhouderij transparant en dat is voor draagvlak wel nodig. Gaat alleen volledig uit van langzaam groeiende rassen, dus kan voor max. 25% van de sector interesssant zijn. Ben benieuwd naar de kostprijs van zo'n stukje Windstreek Kip. Verder staat de buitenuitloop mij wat tegen, of zit daar toch nog een dak overheen?

 • De uitloop is overdekt . De bouwkosten zullen wel erg hoog zijn aangezien het een ingewikkelde constructie is . Ik denk dat de Veehouders in de meeste gevallen voor een Serrestal zullen gaan aangezien zo'n moderne foliestal erg voordelig is. Dan het je immers dezelfde voordelen.

 • vleeskuikentje

  De windstreek ziet er mooi uit, maar zou deze stal betaalbaar zijn t.o.v een traditionele stal, en binnen welke tijd zou deze stal kunnen draaien? Het geeft in ieder geval een positief beeld naar de buiten wereld en dat hebben we als sector op dit moment wel nodig. Ik denk dat op den duur deze stal wel concurerend is met de traditionele stallen.

 • Traditioneel bouwen heb ik in het verleden veel gedaan Vleeskuikentje. Dat is in Nederland door alle wetgeving en kosten van grondstoffen voor een Boer nu eigenlijk niet meer op te brengen. Ik heb in Texas mijn hiel gezocht en bouw regelmatig stallen voor clienten. Dat zijn gewoon serrestallen met een hoogwaardige EFTE folie die absoluut langer dan 30 jaar mee gaat . Zelfs de hevige zandstormen die we soms hebben hebben geen grip op deze constructie. Een gedeelte van de stal kan met technieken uit de glastuinbouw verduisterd worden en de temperatuur is het hele jaar door erg goed te beheersen. Ik heb de discussie's van die baars eens doorgelezen maar hij heeft op een aantal punten gelijk . Daar ga ik zelf dus ook iets mee doen. idagro.nl/.../wintergarten.htm

 • brambos

  Ter informatie: het Windstreek-consortium onderzoekt op dit moment de haalbaarheid van het concept (inclusief de investerings- en exploitatiekosten). Wij mikken er op dat deze stal bruikbaar is voor alle vleeskuikens, dus ook de gangbare, zodat er een zo groot mogelijke flexibiliteit is in het gebruik van de stal, en je kunt investeren met het oog op een groeiende markt in de toekomst naar vlees met een ster of meer.
  De Windstreek kent een overdekte uitloop (aan de hoge kant), en heeft de mógelijkheid om daar een buitenuitloop aan toe te voegen onder de bomen. Dat is een optie, afhankelijk van de markt waar je voor wilt werken.
  De bouwkosten zullen -zeker in eerste instantie- duurder uitpakken dan wat nu standaard is. Daar staan echter besparingen tegenover: minder tot geen klimaatinstallaties, en een veel lager energiegebruik.
  Kortom: we willen een aantrekkelijk alternatief voor een grote groep pluimveehouders realiseren, en de perspectieven lijken goed. Maar uitontwikkeling en testen kosten tijd.
  Op www.windstreek.org/enquete kunnen pluimveehouders bijdragen aan de ontwikkeling door een enquete in te vullen. Aan het einde kunnen ze ook hun gegevens achterlaten als ze op de hoogte willen worden gehouden van de vorderingen!
  Bram Bos (Livestock Research / Windstreek consortium)

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.