Wat vind jij ervan?

Keuze

15


Biologisch,Diervriendelijk of Millieuvriendelijk. Het is bekend dat deze 3 onderwerpen niet gezamelijk in een bedrijfsvoering passen. Wie kiest voor wat en waarom en wat is uw visie

Laatste reacties

 • Aad Baars

  Bedankt voor het starten van deze discussie Kleifokkers, ik heb persoonlijk geen Pluimveebedrijf op dit moment dus onthou ik me nog even van kommentaar. Ik hoop dat er buiten het kleine groepje mensen dat actief deelneemt aan de discussie's er ook betrokkenen mee willen praten!

 • Alette

  Lastige vraag, alle drie de onderwerpen zijn immers belangrijk. Maar ik denk dat in de eerste plaats je moet kiezen voor diervriendelijkheid. Een bedrijf heeft gezonde dieren nodig voor het bestaansrecht.
  Daarnaast denk ik wel dat je met diervriendelijkheid het biologische aspect wat verdringt. Neem bijvoorbeeld het bekappen van de snavel. ík vind het diervriendelijker, de pikkerij die er in de stal ontstaat is bij een bekapte snavel lang niet zo heftig als bij een onbekapte snavel.
  @Kleitokkers: Waar kies jij eigenlijk zelf voor?

 • De Nederlandes pluimveehouders hebben schijnbaar geen mening!
  Doe mij maar strikt Biologisch!
  Biologisch is automatisch dier en milieuvriendelijk maar ook maximaal Duurzaam.
  Feit blijft dat de weerstand tegen Biologisch veroorzaakt wordt door het wereldwijde succes van deze sector.
  Dan kun je gewoon doorgaan met regulier of een afgezwakte vorm van Biologisch en een mooi logo ontwerpen maar dan ben je altijd bezig met het vechten tegen de door het internet voorgelichte Maatschappij! Echt alle ondernemers buiten de Land en Tuinbouw zijn altijd bezig met product/ productieverbetering omdat je anders door de concurrent aan de kant gezet wordt. Gewoon het product produceren dat gewenst is en waar je een goede opbrengst voor krijgt is zakelijk gezien de eerste wet van de handel en klagers/prutster staan eigenlijk al snel buiten spel

 • kleitokkers

  Ik ga uit van mijn bestaande situatie en kom tot de conclusie (mijn conclusie) Dat als ik nu in het pluimvee zou stappen dat je eigenlijk maar 1 keus hebt namelijk biologisch. Hiervoor kun je redelijke afspraken maken met de partners in de keten en dan ook gefinancierd krijgen.
  Ja je maakt een keus voor rendement. Want de te investeren bedragen zijn hoog.
  Momenteel zie ik vanuit mijn perspectief als je de carbon footprint over de pluimveehouderij legt dat gangbare scharrel voorlopig nog niet is uit ontwikkeld en er nog behoorlijke efficentie slagen te maken zijn. En als je hier boervriendelijkheid op los laat dan is dit meestal beter voor het dier en het saldo. Dus ik kies zelf voor efficient BOERVRIENDELIJK

 • De voorheen gangbare veehouderij ontwikkelt zich vanzelf mee in de richting van de markt en Boer/mensheid vriendelijk moet het worden om te overleven. In de megastallen zal een enorme productie gehaald worden waarvoor de afzet wegvalt

 • Wian

  @B bob als het klopt wat jij over mega stallen zegt lost dat probleem vanzelf op hoef je daar geen woorden meer over vuil temaken. En inderdaad de veehouderij veranderd in de richting die de markt vraagt het moet dan wel op een markt zijn waar de consument zelf kan kiezen uit alle producten uit elk houderij systeem en niet de systemen die door wie dan ook wordt opgelegd.

 • In scandinavie moet bijna alles ingevoerd worden en is het transport een hoge kostenpost. Daar kun je in de supermarkt kiezen tussen regulier met resten antibiotica en multiresistente bacterieen uit een stal waar de leefomstandigheden niet volgens de eu regelgeving is en een lekker schoon stukje Hoogwaardig Biologisch vlees voor nagenoeg de zelfde prijs. Dan begrijp je zeker wel welke van deze 2 productgroepen het grootste deel van de schappen vult ! De prijsontwikkeling gaat in de rest van de wereld ook die kant op en dan is het over met de misstanden in de voedingsindustrie. Zie het als een arabische lente in de supermarkt die zal doorwoekeren door de gratis App met alle voor en tegens van de levensmiddelen.

 • kip o loog

  Als ik het goed lees B bob moeten de biologisch vlees voor de zelfde prijs verkocht worden als gang baar vlees. Waar heb je gezeten de afgelopen jaren.
  Het wordt tijd dat het voedsel net zo belangrijk wordt als auto rijden, dan wordt er makelijker meer voor betaald.
  Tevens een verzoek aan B bob je schrijft net als baas dus je bent al herkend het stoken met foute argumenten en verhaaltjes die zo zijn verdraaid dat dit u beter past, volgens mij is hier geen zinvolle discusie te voeren met u erbij. Want zo laat niemand wat van zich horen.
  Als je een mening hebt , schopt B bob je tegen de benen.

 • Ik weet zeker dat de voeding in europa duurder zal worden . de reguliere producenten zullen hogere kosten moeten door gaan berekenen en daarom duurdere producten gaan leveren en de Biologische sector zal onder leiding van de Lidl/Aldi/Emta steeds goedkoper kunnen leveren.Een Biologische Boer hoeft geen hoge medicatie en dierenarts kosten door te berekenen en heeft minder uitval .
  Goed om te horen dat ik net zo schrijft als jouw Baas want dan heeft hij door hoe hij in de toekomst een goede boterham kan verdienen. Kip o Loog
  Indien ik een verdraaid beeld geef van de werkelijkheid is iedereen vrij om mij met het correcte beeld om de oren te slaan. Daar zit het probleem denk ik . Mensen kunnen het niet goed hebben dat ze er naast zitten met hun opinie.
  Hoeveel Boeren staan vandaag bij de 175 ondernemeingen die voor het karretje van ahold zijn gespannen? Het regent dus het hooi kan wel even blijven liggen . Maandag mag iedereen die thuis op de bank zat te grienen dit weekend niet meer klagen en gewoon voor de bank gaan werken.

 • johnjansen521@hotmail.com

  B Bob, wil je onderbouwd aangeven wat de verschillen zijn per hen in de kosten medicatie en dierenarts tussen biologisch en b.v. klassiek scharrel of volière? John.

 • Wian

  @B bob het geen wat jij hier allemaal uitkraamt heeft weinig met de topic temaken die Kleitokkers is gestart blijf bij het onderwerp in plaats steeds weer af te dwalen naar jou voor ingenomen gedachte en volgens mij bedoeld Kip o Loog Baars in plaats van baas.

 • John, Vraag aan een Vehouder die regulier werkt hoe veel hij kwijt is per dier en doe hetzelfde bij een classic scharel en Biologische Veehouder en je hebt jouw gewenste gegevens. Ik heb samen met mijn zoon rond de 12 miljoen kippen grootgebracht en had nagenoeg geen medicatie nodig terwijl ik weet dat KFC kippen hier in de States helemaal stijf staan van de medicatie om de zweren in de poten niet te veel uitval te laten veroorzaken.

 • johnjansen521@hotmail.com

  B bob, dat is dus niet wat ik vraag B bob. Jij geeft aan dat er geen hoge medicatie en dierenarts kosten zijn. Ergo ken jij de cijfers anders kun je het zo niet schrijven. Dus nogmaals hoe hoog zijn de kosten bij niet bilologisch en biologisch en wat zijn de uitval verschillen? Dit gebaseerd op jouw kennis van zaken. Begrijp ik goed dat je in Amerika boert en niet hier in Nederland?

 • Yes John, i'm in the USA and $#%^$% loving it

 • Alette

  Beetje verlate reactie vanaf mijn kant, maar inderdaad: Graag terug naar het originele onderwerp. Indien je over andere zaken wil praten (sectorgerelateerd) dan graag een nieuwe discussie openen.
  Alvast bedankt!

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.