stappenteller

5


Is een stappenteller onmisbaar of overbodig?

Laatste reacties

 • Aad Baars

  Indien je als veehouder in de gaten wilt houden of alle runderen actief zijn( ( minder beweging is vaak een voorbode van diverse problemen) is een stappenteller erg handig.

 • teunisvdz

  Onmisbaar is nogal overdreven en overbodig is het ook niet, het is gewoon een handig hulpmiddel die vooral bij grotere bedrijven zijn dienst kan bewijzen.

 • jstut

  Een stappenteller is een goed hulpmiddel voor een boer als hij geen oude boer meer op zijn bedrijf heeft rondlopen. Hellaas is het zo dat boeren in het algemeen steeds meer dieren per man moeten gaan houden en dat de tijd om nog eens rustig naar je vee te kijken en het gedrag van je dieren te opserveren er niet meer is. Jammer voor boer en dier maar gedwongen tot het overleven en daarom veel koeien per man te houden zal men steeds verder gaan in het zoeken naar hulp middelen om het werk rond te gaan zetten. Er zijn ook boeren die kiezen om weer een stier tussen de koeien te laten lopen. Het is goedkoop en werkbesparend. Of dit de weg is, is de vraag. Dit is ook een manier van tijds besparing en kan zeer effectie zijn. Door deze methode verongelukken ook weer meer boeren.
  In de landbouw blijven wij inoveren omdat er geen redelijke prijs voor de producten wordt betaald. Maar de maatschappij ( de politiek) zou moeten zeggen, wij gaan de de boeren een prijsbetalen die in verhouding staat met de kostprijs en zorgt voor een gezond inkomen voor onze voedselproducenten. Inovatie zou in dienst moeten staan om het werk te verlichten en niet om nog meer koeien te gaan houden. Betaal een eerlijke prijs. Dat geeft winst voor lucht, licht, water, bodem, boer en zijn vee en de hele Nederland heeft er plezier van.
  Ik weet dat de tijd niet terug gedraaid kan worden maar in Noorwegen heeft men het goed begrepen. Daar zorgt de boer voor voedsel, landschap en natuur onderhoud. ook het hout voor het bouwen voor huizen. Het land geeft er de boeren een goedbestaan, goede socialen voorzienen en een goed inkomen voor terug. Meer rendement uit duurzaamheid kan ik niet bedenken.

 • Roozen

  ben het niet me J stut eens, ik zou graag meer verdienen, maar we wonen eenmaal in een land waar alleen gekken boer geworden zijn zodra er een goede melkprijs is zoals 2008 komen er gekken met plannen als verdubbelen, zodat alles weer kapot gaat,tenkoste van degene die dat niet doet, dus als je boer wil blijven zul je mee moeten doen, maw kostendekkend werkt in nederland niet.

 • Goed onder woorden gebracht jstut! Nu nog stoppen met wachten tot de levensmiddelenindustrie vanzelf begint met een goede prijs betalen en ACTIE ONDERNEMEN !!! De Land en Tuinbouwers die ontevreden zijn krijgen aankomend weekend nog een kans om ahold in de bek te schijten. Gebeurd dat niet dan moeten jullie in Nederland niet meer zeuren. Wachten jullie op de wederopstand van Boer Koekoek of nemen jullie het heft in eigen hand ? Samen kunnen jullie het tij keren en een eerlijke prijs afdwingen bij die hufterige zakkenvullers

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.