Wat vind jij ervan?

FHuiden
Redactie

Wie is het meest innovatief?

7


Het Duitse marketingbureau Eichberg Consulting heeft de prijzen bij elkaar opgeteld die zijn uitgereikt op de negen belangrijkste beurzen sinds 2010. Daaruit is een lijstje gerold met machinebouwers die de meeste en belangrijkste prijzen in de wacht sleepten en dus het meest innovatief zouden zijn. Het blijkt dat John Deere op nummer 1 staat op de hielen gevolgd door New Holland, Lemken en Claas. Dan volgen Krone, Amazone en dan Fendt. Kverneland, Case IH en Deutz-Fahr sluiten de top tien. Eichberg Consulting koppelt hier innovativiteit met de prijzenkast. Nu krijgt niet elke innovatie of goed idee altijd een prijs. Daarom vraag ik me af; Klopt het lijstje van het marketingbureau in uw ogen? Welk merk ziet u als innovatief?

Laatste reacties

 • frank_mf

  Ik zou zeggen dat Lelyt op 1 moet staan, maar die staan nieteens in de top 10... Verder vraag ik me af waarom JD daar dan staat, ik had die niet in de top 10 verwacht.

 • Aad Baars

  Op beurzen gaan de prijzen vaak naar de bedrijven die het meeste geld neerleggen voor de organisatie . Echt een indicatie van de innovatiekracht kun je alleen bij de ondernemers krijgen.

 • henk fledderus

  zo iets zal het wel zijn ja. het is leuk dat de tractor boys wat nieuws op de markt brengen maar als dat een uitbrijding van is, of een nieuw model trekker dan is het niet inofatief in mijn ogen.

 • jpf

  Totaal vertekend beeld.. Ik verwacht inderdaad behoorlijke corruptie. John deere is als amerikaanse leverancier vanwege zijn amerikaanse wetgeving, en aards conservatief thuislandpubliek al behoorlijk a-innovatief, Vooral de groote van de firma, en de in-firma burocratie maken het juist tot een van de hekkensluiters in de landbouwmechanisatie. Maar vergis je niet, Ik ben een grote fan van John Deere !
  Puur op patenten alleen zal lely ongetwijfeld winnen... :-)

 • pietbongers

  innovatief ,is leuk wordt maar vaak blijven ze hangen op verbetering van wat er al is ,ik breng mijn stage lopers vaak wat bij over energie op boerderij en hoe je er makkelijk mee kunt werken of ervaren ,een stuk wat ze totaal niet bij gebracht wordt op school ,maar je mag het totaal niet vernieuwend noemen om dat het zo lastig in euro is uit te drukken .

 • henk fledderus

  JPF ik ben het apsoluut met je eens. ik ben ook een groot John Deere lief hebber maar ze zijn te consefatief in hun ontwilkkeling.
  het geintegreerde bandend druk wissel systeem van Fendt vond ik erg interessant.
  ook beniewd het me hoe de ronde balen pers van Krone met spaar kamer in praktijk gaat uit pakken.
  beide inovaties zijn echter niet nieuw maar eerder een door ontwikkeling.

 • De fabrikant die adblue techniek of een HHO cel als extra optie kan inbouwen is momenteel innovatief bezig . Voor de rest bouwen ze gewoon de trekkers die de markt vraagt.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.