antibioticamelk

19


Op onderstaande link is te lezen dat PvdD zich zorgen maakt over het voeren van melk aan kalveren van met antibiotica behandelde koeien.
wat is jouw mening over het voeren van antibioticamelk?
www.partijvoordedieren.nl/.../2704

Laatste reacties

 • vd spoel

  voor mij is antbotica melk het zelfde als mest ,het komt alle 2 onder de roosters terecht
  en word met de mest weer in de grond geinjecteerd
  het is even wenen ,maar het gevoel is beter

 • goldensun 61

  Om problemen op de korte termijn (diarree) of lange termijn (resistentie ) te voorkomen nooit antibioticamelk voeren.

 • Aad Baars

  Antibioticamelk moet absoluut niet voor het afmesten van kalveren gebruikt worden om ernstige problemen op dit moment ( imago van de veeindustrie ) en in de toekomst( resistentie) te voorkomen. Je kan zeggen van de PvdD wat je wil maar soms komen ze naar buiten met zinnige dingen!

 • jan1

  Je moet het zelf niet willen. Maar als het zoals nu alles op het scherpst van de snede moet kan ik best indenken dat men die melk ook gebruikt.
  Wat we ook doen er blijft een probleem bestaan. Via humaan gebruik komt het in het riool, bij gebruik bij dieren komt of blijft het weer bij de dieren of komt via de mest in de bodem terecht.

 • whav

  Wanneer antibiotica in het oppervlaktewater zit, kan met actief kool het water worden gefilterd zodat het vee dit niet opneemt bij drinken uit de sloot. Dit gaat met de optie van de veedrinkwagen. zie www.veedrinkwagen.nl

 • japke33

  Onze jongste kalveren krijgen na de biest (alle koeien worden met droogzetters droog gezet!!) 4 weken kunstmelk. Daarna krijgen ze gewoon de penicilline melk. Weg gooien blijft toch zonde en kunstmelk is best duur. We kunnen op het moment elke cent gebruiken, dus die melk gaat het riool niet in!!

 • rooieroza

  Sorrij , maar deze discussie gaat helemaal nergens over , weer een zielige vertoning van de pvdd om de sector slecht weg te zetten . Dit verhaal is een volkomen fabel . Wij voeren deze melk ook gewoon aan de kalveren en dit geeft nooit problemen . En wat zou de gene die deze onzin bedacht als haar eigen kind een peneciline kuur op jonge leeftijd nodig heeft ? Vast niet dood laten gaan omdat het op latere leeftijd er problemen mee zouden kunnen komen . Wanneer stoppen we als sector eens met deze zielige partij aandacht te geven.............

 • koster

  Het grappige is dat toen ik zwanger was en ik bedolven werd onder de folders van de borstvoedingsmaffia, dat daarin staat dat je bij borstontsteking gewoon je kindje kan blijven voeden. En dat als de moeder een antibioticumkuur krijgt, je ook weer je kindje kan blijven voeden. Dit lijkt mij een veel rechtstreeksere bedreiging. Of je er voor of tegen bent, je kunt het niet voeren van deze melk niet afdwingen. Wij voeren deze melk wel. Wij zullen niet de eerste zijn om ermee te stoppen en ook niet de laatste. En ik vind dat Jan1 een goed punt heeft.

 • RijkersFarm

  Ik vind het heel jammer dat er nog zoveel mensen zijn die deze antibioticamelk aan gezonde kalveren voeren! Natuurlijk doen deze kalfjes het op het oog kei goed, maar je neemt zelf toch ook geen antibiotica kuur als je zelf niet ziek bent!! Als je wel een antibiotica kuur neemt als je helemaal niet ziek bent word je daar echt niet ziek van, misschien voel je jezelf wel beter, maar je weet toch dat dit niet goed is voor jezelf!! Dit is ook voor de kalfjes van toepassing en deze kalfjes komen als lekker vlees een keer op je bord en wijzelf gelukkig niet ( want anders zouden we grote problemen hebben met resistente bacterieën!!). Als iedereen vind dat Jan1 een goed punt heeft, kunnen er grote kostenposten voor de toekomst komen! We moeten het probleem niet groter maken als het is, maar ik vind dat we als melkveehouders allemaal alleen de biest aan de kalfjes (grote voorkeur van de eigen moeder) moeten geven en de antibiotica melk van andere koeien (die ziek zijn want anders krijgen die geen antibiotica) zeker niet aan welk kalf dan ook moeten willen geven!! Deze melk hoort in de mestput of een andere plek (er zijn vanallerlei creatieve plaatsen voor) als eindbestemming te verkrijgen en dan heeft ook de PvdD geen punt meer!! Dit noem ik wel een sector belang en dat veel verder kan gaan dan de koeien wel of niet in de wei ( waar ik me heel erg aan erger want de weide is lang niet altijd beter voor de koeien!) !

 • boeraalt

  en zo krijgen we dus weer nieuwe verordeningen erbij, collega,s! Lekker breed iets zeer marginaals,( over hoeveel procent van,t quotum hebben we het nu?! ) ,uitgebreid op internet gaan bespreken en straks mogen we de pennicillinemelk allemaal tegen hoge kosten af gaan laten voeren met een kloppende administratie en verwijderingsbijdrage incluis. je kan er op wachten!

 • Roozen

  tjongejonge zeg, hebben jullie zoveel penicilinekoeien dat dit echt een probleem is om die melk weg te gooien, dan zou ik dit eens met de dierenarts bespreken want daar ligt de bron van het probleem, ik heb jaarlijks geen grote plas van deze melk, gelukkig. Als we met z'n allen eigenwijs zijn en dit bagatalizeren, lopen we wel een keer tegen een muur op.
  We winnen zo'n discussie nooit.

 • Aad Baars

  Goede samenvatting Roozen ! Als land en tuinbouwer heb je niets in de melk te brokkelen. De PvdD is zeker in de verkiezingstrijd op zoek naar onrechtmatigheden die vooral op de lange termijn schadelijk zijn voor de vloksgezondheid. Je kan als boer eenvoudig stoppen met het bedrijf als er ernstige problemen ontstaan door het gebruik van onvolledige antibioticakuren ( het effect van het gebruiken van deze melk) maar de mensheid is verloren zodra we geen medicatie meer hebben.
  Misschien is het gebruik van antibiotica als groeistimulator niet meer van deze tijd Japke33,Rooieroza en Koster. Karma rekent immers af met onrecht!

 • japke33

  Gebruik van antibiotica als groeistimulator!!! Daar hebben wij het volgens mij niet over gehad. En Karma rekent af met onrecht?? Dan zal ik me maar klaar moeten maken met deze zeer ernstige misdaad ;)

 • jan1

  Ik heb aangegeven dat je het niet moet willen. De voordelen van het gebruik van separatiemelk wegen langena niet op tegen de nadelen. De groei wordt niet bevorderd, je hebt kans op resistentie, als de kalveren later aan de melk komen geven ze minder melk.
  Maar als alles op het scherpst van de snede moet kan ik er wel inkomen dat men melk gebruikt die anders wordt weggegooid en daarvoor in de plaats melkpoeder aan gaat kopen.
  Laatst nog een stuk op de website van GEA, hadden aan een bedrijf een pasteuriseur verkocht om de separatiemelk te pasteuriseren. Op het bedrijf gebruikten ze nu ook de separatie-melk voor de kalveren. Het ging daar over ruim 50000 liter melk die werd gesepareerd.

 • janskip

  antibiotica melk gebruiken voor de kalveren is zoals ik al 15 jaar weet slecht voor de ontwikkeling van het kalf je dood alle goede bacterien op pens en darmnivo en daarom minder weerstand etc en daarnaast kweek je er resistentie mee, het verhaal als een vrouw antibiotica heeft dat de baby kan/mag door drinken is niet vergelijkbaar met al je opfok kalveren de hele melkperiode een dosis antibiotica geven.
  Als het kalf alleen melk met antibiotica krijgt als de moeder toevallig antibiotica krijgt dan is het probleem minder erg dan is het een paar dagen, maar niet standaard antibiotica melk gebruiken voor de kalveropfok( dan mag je zeker wel Flora Optimaal door de melk doen0 om zodoende de darm bacterien op peil te houden.
  deze melk mag ook absoluut niet in de put is slecht voor de bacterien in de mest en uiteindelijk weer op je land en via je gewassen weer in de plant.
  Pluimveehouders moeten antibiotica eieren geregisteerd afvoeren naar bv RENDAC dit zal ook moeten gaan gebeuren met Antibiotica melk

 • Aad Baars

  Weer een Prima reactie van Janskip overgens !
  Toen mijn vrouw zwanger was mocht ze niet eens een verdoving bij de tandarts krijgen laat staan borstvoeding geven tijdens of na een antibioticakuur na de bevalling! Dus begrijp/geloof ik het verhaal van Koster niet echt.

 • Moderator Boerderij Connect

  Uit deze discussie zijn een paar reacties verwijderd.
  Wij begrijpen dat de meningen over diverse onderwerpen erg uiteen kan lopen. Daarom wil ik jullie vragen elkaars mening te respecteren en elkaars privéleven buiten Boerderij Connect te houden. Wij zien graag een stevige discussie op Boerderij Connect, indien deze over het onderwerp gaat. Reageer dus op de bal en niet op de man.
  - Redactie Boerderij Connect

 • g.g

  dat het gebeurd snap ik , of het wijsheid is .......nee !!!
  ik denk dat jan 1 het zeer goed verwoordt.

 • Correct Vleesveestier, de reactie van Jan1 op 9 augustus is helemaal goed onder woorden gebracht. Die boer waar hij het over heeft kan natuurlijk niet zomaar de enorme plas melk afvoeren terijl hij een tekort heeft aan melk voor de kalveren . Daarvoor staat de marge te veel onder druk. Hoeveel consumenten hebben door dat ze als ze voor de goedkoopste melk ( uit het buitenland ) gaan daar heel veel problemen mee veroorzaken voor de Nederlandse Sector? Wanneer doen jullie daar in de lage landen iets aan ? Zelfs de Texaanse consument is niet meer zo kortzichtig sinds er veel informatie over de misstanden op het internet staat. Hier eisen de meeste intelligente mensen gezonde voeding en willen ze daar ook voor betalen . dan kun je gewoon even bij de producent langsrijden en is de volledige opbrengst voor de Boer!! Dan hoef je niet meer uit te breiden maar mag je het rustig aan gaan doen .

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.