Wat vind jij ervan?

Veel schieters in cichorei

4


Dit seizoen komen er erg veel schieters in inulinecichorei. Op veel percelen te veel om deze er nog handmatig uit te kunnen halen. Verwerker Sensus adviseert om in deze gevallen glyfosaat in te zetten. Over de effecten hiervan is echter nauwelijks iets bekend. Zijn er telers die al eens glyfosaat gebruikt hebben tegen schieters in cichorei? En zo ja, wat was het resultaat?

Laatste reacties

  • pietbongers

    Hallo Luuk over glyfosaat is de laatste tijd veel bekend geworden met wat het doet op mensen en ander levend wezen ,als je dat leest wil je het niet gebruiken zeker nie in gewassen direkt voor consument,wat het op het gewas doet weet ik niet .

  • Aad Baars

    Inderdaad Piet Bongers ! De nadelige gevolgen van deze stof op de lange termijn zijn niet echt postief te noemen. In zuid Amerika is het aantal doodgeboren of misvormde kinderen in gebieden waar roundup van monsanto gebruikt word 5 x zo hoog als in landen waar het nog niet gebruikt wordt. Veel onkruid soorten bouwen resistentie op waardoor de dosering steeds verder vehoogd moet worden

  • vanvelthoven71

    trekker op smalle banden met een weilandbloter .werk ook goed

Of registreer je om te kunnen reageren.