Wat vind jij ervan?

Weinig eiwit in graskuil?

5


Agrifirm Feed adviseert de aankomende sneden eerder te maaien om zo meer eiwit in het gras te krijgen. Dit om het lage eiwitgehalte van de voorjaarskuilen te compenseren. Is het eiwitgehalte in de graskuil bij jullie ook zo laag en hoe voorkom je aankoop van (megaduur) eiwit in de winter?

Laatste reacties

 • janskip

  Korter maaien geeft een groot probleem met structuur dus pens en darm werking het eiwit is alleen verhoudings gewijs hoger niet substantieel, voer efficientie verhoging is de enige manier om deze periode van matig voer en duur krachtvoer rendement te kunnen verhogen.
  4 ltr Flora TMR silage toevoegen per 1 ha gras tijdens kuilen zorgt ervoor dat de kuil beter fermenteerd en daarnaast van de winter tijdens het rantsoen 2 ltr Flora TMR toevoegen per 1000 kg rantsoen geeft een duidelijke verhoging van je voerefficientie en een hogere weerstand bij het vee
  kom gerust eens langs op ons bedrijf wijnand voor een reportage in de Boerderij

 • HJ Hulsman

  korter maaien is een zeer goed idee, het is nog altijd goedkoper om een ton goed hooi/ stro aan te kopen dan extra eiwit in te kopen of extra concerveringsmiddelen te gebruiken.

 • Mayor

  Dat vind ik ook een goed idee, maar onze voeradviseur rade het af. Dit omdat volgens hem het eiwit uit gras een stuk minder 'bruikbaar' is voor de koe in vergelijking met eiwit uit bv soja. Weet iemand hoe dat zit en in wat voor verhouding dit staat?

 • pietbongers

  korter maaien geeft wel onbruikbaar eiwit ,is vlug en onstabiel ,lang maaien geeft lange eiwit ketens ,verder zorgt dat voor veel meer herkauwen , en als je dat bereikt is de hoeveelheid eiwit stuk minder belangrijk natuurlijk vind je voer adviseur dat niet prettig het kost hem of haar omzet maar laat de koeien doen waar ze goed in zijn met hun 4 magen en dan kun je ver omlaag met aan gekocht eiwit. Natuurlijk zijn er vele toevoeg middelen maar dan ben je al aan repareren
  in mijn ogen doet een kilo goed hooi in rantsoen zeker zo veel als vele toevoeg middelen ,m.a.w zorg voor goede speeksel productie .

 • Gerd-Jan

  Of stop met mais voeren, hoef je ook veel minder eiwit aan te kopen. Dan kun je kopen wat goed in de markt ligt. Perspulp of aardappelvezel o.i.d.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.