Wat vind jij ervan?

Leo Tholhuijsen
Redactie

Vogels verjagen met laser

10


Zojuist zag ik een persberichtje voorbijkomen van de Agrilaser. Het is een apparaat dat er uitziet als een zaklicht en dat volgens de leverancier uitermate geschikt is om vogels mee te verjagen. Vogels zouden de laserbundel van 5 cm doorsnee zien als iets massiefs, dus als iets waarvoor de opzij moeten gaan.
Agrilaser is er in twee uitvoeringen, één van iets boven 400 euro en een van meer dan 700 euro. De duurste versie kan meer dan twee kilometer ver schijnen.
De leverancier wil aan de Boerderijredactie wel een Agrilaser uitlenen, om in de boerenpraktijk uit te proberen.
Dus ben ik op zoek naar goede probeeradressen. Heeft u structureel last van (zomer)ganzen, kraaien, spreeuwen of andere vogels, en hebben andere verjaagmethoden tot op heden gefaald, laat me dat weten via leo.tholhuijsen@reedbusiness.nl.
Op een paar plekken gaan we proberen hoe die Agrilaser werkt en we doen daar verslag van in Boerderij.
Hoeronder op BoerderijConnect kunt u ook kwijt hoe tot op heden ongewenste vogels verjaagt en met welk succes.

Laatste reacties

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  Hier in de regio verjaagd een jager de ganzen, wanneer ze niet bejaagd mogen worden dmv met z'n quad en sirene door het land te rijden. Tevens gebruikt hij zo nu en dan een knap/startpistool.
  Zelf proberen we te verjagen met behulp van onze honden.

 • kees.vanwijk

  Al sinds jaren hebben we een enorme overlast van spreeuwen in de stal.De G.D. heeft er zelfs foto's van gemaakt.
  Vermoedelijk hebben deze er zelfs voor gezorgd [het waren er toen echt duizenden!!!!!!!!!!!!]dat we drie jaar terug een enorme uitbraak van bvd hebben gekregen.Zelfs op de koeien die in de boxen liggen zitten deze ondieren.
  De stal is inmiddels door de aannemer vogelvrij gemaakt maar dan nog zijn er vele spreeuwen.
  ook de maiskuil moet dagelijk worden ondergedekt vanwege spreeuwen.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Ben je niet bang voor problemen met de overheid ivm vliegtuigen?

 • J. Pak

  wij hebben in onze vleeskalverenstallen zelfde drama met spreeuwen meegemaakt ,duizenden
  van alles geprobeerd angstkreten kastjes en dat soor dingen.
  na 5 dagen zat vogelstrond op angstkreetkastje..................
  ten einde raad hebben wij voor alle deuren een vogeldeur van gaas gemaakt en dat waren 40 deuren maar ben er nu van af.. alleen bij mais kuile blijft het een probleem, altijd kuil dichtleggen,
  in ingezaaid grasland nu ook last van zomerganzen ,hebben er vanochtend stokken met alufolie bij gezet meestal helpt dat ff.

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  Tegen vogels op de maiskuil hebben ze tegenwoordig een mooi dingetje gemaakt:
  [View:http://youtu.be/EgMr0hiZPZw]

 • Leo Tholhuijsen
  Redactie

  Gerrit Coppens vraagt zich af of geen problemen kunnen ontstaan met de overheid ivm vliegtuigen?
  Ik dat dat dat wel meevalt, zolang je niet bij de start- en landingsbanen van Schiphol op vliegtuigcockpits gaat staan aanstralen. Met dit apparaat werk je wel gericht. Dus alleen op de vogels die je wilt weghebben. En niet richten op waar dat niet hoeft, ook niet op de voliére of op het kippenhok van de buurman.
  Ik verwacht dat af en toe wel een aangestraald vogeltje een soort lasoog zal oplopen, maar volgens de leverancier is ook die overlast van tijdelijke aard.

 • vd spoel

  alleen met het geweer helpt ,direkt verjagen ,nijlganzen kraaien aan pakken die handel

 • JonghGroen

  met die laser ben ik toch wat huiverig, je hebt zo gezeur, kijk een enkele week terug die jongens met de laserpen op dat verkeersvliegtuig, alles in rep en roer. afschieten werkt volgens mij ook beter , heb er wel een paar patronen voor over !!

 • agri2

  Ik heb zo'n apparaat nu een paar weken in bruikleen en als het schemerig genoeg is werkt die best goed. Je moet er in de zomer dus wel vroeg je bed voor uit, of laat erin.

 • n.rodenburg1

  Groot nadeel van zo'n laserpen is dat hij alleen werkt als je 'm zelf bediend. M.a.w. je moet ervoor thuisblijven. Als akkerbouwer met een tweede bedrijf erbij is dat geen optie. Ik zie meer heil in een knalapparaat of iets dergelijks dat autonoom over het veld rijdt / vliegt.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.