Wat vind jij ervan?

LTO Noord
Bedrijf

Vertrek Ton van Vuren LTO Noord

1Land- en Tuinbouw Organisatie NoordPersbericht

22 december 2011

Directeur verlaat op eigen verzoek organisatie


Vertrek Ton van Vuren LTO NoordNa 8 ½ jaar legt Ton van Vuren op 1 juni 2012 zijn functie als directeur van LTO Noord neer. Dit vertrek komt op zijn eigen verzoek: “Directeuren moeten geen onderdeel van de inventaris worden; voor elke organisatie is het goed dat na verloop van tijd iemand anders aan het roer staat. Voor mijzelf is het tijd voor nieuwe uitdagingen.”

Ton van Vuren is in 2004 aangetreden als projectdirecteur bij de rechtsvoorgangers van LTO Noord. In dat jaar heeft hij de vereniging LTO Noord gesmeed, waaraan hij vanaf de start in 2005 als directeur leiding heeft gegeven. Naast zijn verantwoordelijkheid voor de vereniging is hij al die jaren als directeur van LTO Noord Holding ook verantwoordelijk geweest voor de bedrijfsactiviteiten die van de vereniging uitgaan.

Onder zijn leiding is een financieel gezonde vereniging neergezet die zowel voor de leden als voor de omgeving tot de verbeelding spreekt. Hij heeft gezorgd voor een professionele organisatie en bestuurlijke inrichting. Met de Dagen van LTO Noord in elk van de 9 provincies van LTO Noord is het profiel van een ledenorganisatie neergezet en versterkt. Zijn vertrek komt voor hem op een natuurlijk moment: “Ik heb nog nooit zo lang op een stek gezeten. Daarbij staat de organisatie als een huis, hebben we een krachtige nieuwe voorzitter, is zojuist de bestuurlijke herijking afgerond en is LTO Nederland versterkt.”

Volgens voorzitter Siem Jan Schenk is er bijzonder veel waardering voor wat Van Vuren bereikt heeft binnen LTO Noord. “LTO Noord is in de afgelopen jaren uitgegroeid van fusieorganisatie naar een professionele ledenorganisatie die ergens voor staat. Persoonlijk heb ik veel respect voor de manier waarop hij dit gedaan heeft.” Daarnaast kijkt Schenk vooruit: “We zijn met elkaar een weg ingeslagen die veel vernieuwing heeft gebracht, binnen LTO Noord, maar ook landelijk. Vanuit de positie waar we nu staan kunnen we verdere stappen vooruit maken en dat biedt perspectief.”

Ton van Vuren is directeur-eigenaar van diverse bedrijven die zich bezighouden met werkbegeleiding van mensen met functiebeperkingen en het verlonen van mensen die uit een uitkering komen. Bij zijn bedrijven werken ruim 100 medewerkers in binnen- en buitenland. De achterliggende jaren heeft hij deze activiteiten op afstand gezet en daar gaat hij nu meer tijd aan besteden. Dat is voor hem niet te combineren met de directievoering van LTO Noord. “Directeur van LTO Noord is de op één na mooiste job die bestaat. Ondernemen voor eigen rekening en risico is het allermooiste. Daarom heb ik altijd veel gevoel gehad bij agrarische ondernemers. Het is een pre voor elke directeur om te weten wat het is om de bedrijfsrisico’s aan den lijve te ondervinden.”

LTO Noord start in januari de procedure voor de opvolging van Van Vuren.

Eén reactie

  • gerrit coppens
    Panellid

    Hoe bepaal je een prijs? Als destijds Campina lid heb ik voor de fusie gestemd. Voor zover ik toen de cijfers bekeek, voor zover je die als gewoon lid te zien krijgt, had ik het idee dat we als Campina te weinig voor onze inbreng kregen. Vanuit de leden vanuit het voormalige Friesland Foods hoor en lees je dat ook zij dachten dat ze te weinig voor hun bedrijf kregen. De waarheid zal dus wel ergens in het midden liggen. Het enige wat we als leden kunnen beoordelen is de solvabiliteit en het vermogen dat min of meer op naam zijn. Er zijn echter daarnaast nog vele andere aspecten die in de onderhandeling worden meegenomen en waar we geen zicht op hebben. Ik noem bijvoorbeeld de marktwaarde en verwachtingen ban A merken als Chocomel, Mona etc.. Het is derhalve een onzin discussie om nu nog te blijven zeuren wie te weinig en wie teveel ontvangen heeft voor de inbreng.
    Een feit is wel dat een deel van de toegevoegde waarde van de fusie teniet is gedaan doordat Kroes ons verplicht heeft om belangrijke onderdelen aan onder meer Arla te verkopen. Maar het belang van de consument is nu eenmaal groter dan het belang van de melkveehouder die met moeite het hoofd boven water kan houden

Of registreer je om te kunnen reageren.