Wat vind jij ervan?

Advies bij storing van Goweil wikkelaar

4


Heb een storing in mijn pers-wikkelcombi en dan met name in het wikkelgedeelte. Zodra de ronde baal uit de pers rolt op de wikkeltafel, gebeurt er niets meer. Bedieningskast geeft melding ' perskamer openen' en blijft daarop staan. Wikkeltafel gaat niet met baal naar wikkelpositie en op de achterklep blijft oliedruk staan die de klep blijft openduwen. Zou de sensor die de klep 'open' registreerd stuk zijn of is er ander probleem? Iemand ervaring met dit probleem? bij voorbaat dank!

Laatste reacties

 • HarryKongskilde

  Probeer eens bij Gerlsma mechanisatie. Hebben meerdere Göweil wikkelaars lopen.
  Ook bij Vormec Steenwijk zitten nog mensen die technische kennis hebben van dit type wikkelaar. (Dhr. J. Bos)
  Göweil doet het nuzelf in NL. Frank Eugelink is de rayon man voor NL.

 • henk fledderus

  hi bundi
  ik heb geen ervaring met deze rakkers maar het lijkt of de machine niet heeft begrepen dat de baal de perskamer heeft verlaten, het blijft vast zitten in de "deur opne fase" ik zou denken dat als de deur open is de druk moet af vallen en waarschijnlijk de rest van het systeem aanstuuren.
  als je kunt uitvogelen welke opnemers ( sensoren of rolkontacten ) zorgen voor het aan sturen van het ventiel dat de deur opent en dicht doet, ben je hoop ik dicht bij het probleem.
  het lijkt er een beetje op dat hetgene dat de spanning levert op het ventiel hangen blijft, het ventiel blijft naar 1 kant staan en houd de deur open, dat kan de hydrouliek stroom verhinderen om ander werk te gaan doen.
  good luck van uit winters australie

 • devrie

  Hallo Bundi, ik heb dit voorjaar precies hetzelfde probleem gehad bij onze goweil perswikkelcombi. In ons geval was het inderdaad de klepsensor, deze moet even een signaal geven wil het programma doorgaan met de volgende stap. Je kan eerst even controleren of de sensor vies is, of niet goed afgesteld staat. Als je een mes of iets anders van metaal rechtstreeks tegen de sensor houdt, en het programma gaat verder, weet je dat je de sensor moet bijstellen. Anders een nieuw sensortje erop, deze zijn niet zo duur.

 • devrie

  Controleer ook even of je na het beëindigen van het programma "baal op tafel" ziet staan op het display, mogelijkheid 2 is namelijk dat het wagentje niet doorgeeft dat er een baal op ligt.

Of registreer je om te kunnen reageren.