Wat vind jij ervan?

Hoe laten jullie de varkens groeien?

4


http://boerderij.nl/Varkenshouderij/Nieuws/2012/7/Betere-groei-met-groene-thee-en-probiotica-1042480W/

In het bovenstaande artikel wordt gemeld dat groene thee extract en probiotica een gunstig effect hebben op de groei van varkens.

Ik vraag mij af hoe jullie de dieren zo goed mogelijk laten groeien met als resultaat het beste vlees. Wat is de beste methode? Of werkt het normale voersysteem voor Nederlandse boeren toch hetzelfde?

Laatste reacties

 • rdronald

  Probiotica zorgt voor een betere gezondheid voor de varkens en daardoor mischien minder antibioticagebruik en een betere groei, maar net als groene thee extract is het maar de vraag of het rendabel is , dat is eigenlijk het punt , het zal waarschijnlijk een gunstig effect hebben maar of de kosten opwegen tegen de baten is de vraag. Maar niet geschoten is altijd mis en gezondheid / hygienisch werken zit ook tussen de oren , als je er in gelooft en strikt aan hygieneregels houdt kom je al een heel eind en probiotica en groene thee extract geeft mischien dat net een beetje extra.

 • Aad Baars

  Ik denk dat de Varkenshouderij alle kansen op het terugdringen van het antibioticagebruik met beide handen moet grijpen. Rustig afwachten tot de markt volledig overgenomen is door buitenlandse boeren die zonder antibiotica werken is gewoon geen optie.

 • rdronald

  Inderdaad wij lopen al voorop met alle wetjes en regeltjes dus dat zulllen we nu ook doen

 • Innoresult
  Bedrijf

  Zoals altijd is het een combinatie van factoren. De basis (water) moet goed zijn, daarna zorgen voor het juiste voer (stemmen we af per bedrijf) en natuurlijk niet onbelangrijk is de kwaliteit van de ondernemer. (hoe goed is die in het onder-(her)kennen van problematieken).
  Zonder antibiotica is best te doen, alleen zal men daar voor open moeten staan en veranderingen durven aan te gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.