Wat vind jij ervan?

Goede legnesten

3


In de loop van de jaren is natuurlijk het een en ander veranderd aan de legnesten. Vroeger hadden wij (destijds scharrelkippen) nesten van een breedte van +/- 30 bij 30 cm. Deze legnesten waren nog van de oudere stempel en we hadden vaak last van eieren onder de eierband en veel vieze eieren.
Na een aantal jaar toch een nieuw systeem erin. De eierband niet meer tussen de nesten door maar aan de voorkant van de nesten. Daarnaast liepen de nesten schuin af én hadden ze luiken zodat de kippen er als het ware uitgeduwd werden.

Ik vraag mij af welke legnesten jullie gebruiken en of dit nou echt iets is wat goed werkt.
(de manier van kippen houden maakt voor deze discussie niet uit en laten we ook buiten discussie)

Laatste reacties

 • Gerd-Jan

  Traditoneel scharrel. Dezelfde nesten als in voliere. Band in het midden. Nest gaat alleen dicht door middel van een hekje dat naar voren gaat. Matjes zijn wel viezer. Eieren schoner. Maar dat heeft waarschijnlijk met de manier van ventileren te maken.

 • kleitokkers

  Ook de opfok kun je mee nemen, voergoten water lijnen waar plaats je die t.o.v de nesten.
  Het gaat volgens mij om de combinatie

 • agro male

  Ja ook bij ons nest icm eibanden in het midden. Ventilatie , nesttype , voersoort , voer/water tijden en indeling stal etc.etc.etc. zijn van invloed vuilheid eieren. De juiste combinatie van alles helpt bij schonere eieren en dat kost heel wat denkwerk/advies/ervaring!!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.