Wat vind jij ervan?

Dewulf nv
Bedrijf

3-rijige getrokken wortelrooier

6


Dewulf vernieuwt 3-rijige getrokken wortelrooier compleetDewulf staat bekend als de rooispecialist op gebied van aardappelen en wortelen. En ze doen hun reputatie opnieuw alle eer aan. Dewulf komt met een volledig vernieuwde versie van de 3-rijige getrokken wortelrooier, GKIIISE.

De nieuwe GKIIISE heeft een hogere afwerkingsgraad en is uitgerust met de nieuwste technologieën. Net als elke nieuwe getrokken rooiers is de GKIIISE uitgerust met joystick en Commander Unit. Hierdoor is alles regelbaar vanuit de cabine. Daarnaast is de rooier ook standaard uitgerust met dieptecontrole en automatische sturing. Nog nooit was rooien zo eenvoudig!
De GKIIISE zorgt volgens de fabrikant voor een ongekende capaciteit die een optimale productvriendelijkheid en maximaal rendement combineert. Dankzij de lange plukriemen heeft de machine een efficiëntere reiniging en productopname. Uniek zijn de 3 onafhankelijke plukelementen met onafhankelijke rooischaren, dit garandeert een maximale stabiliteit, ook bij hoge rijsnelheden. De machine levert tevens een volledig schoon product af dankzij de standaard egelband die resten van loof en grond scheidt van de productstroom. De eerste rooiers zijn al geleverd en operationeel in Frankrijk, Brazilië en Rusland.

Over Dewulf.
Wereldwijd vertegenwoordigt en ondersteunt Dewulf rooitechnologie op topniveau, op gebied van aardappelen en wortelen. Jaarlijks worden er meer dan 300 machines geproduceerd die geëxporteerd worden naar meer dan 37 landen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de 3-rijige getrokken wortelrooier plaats dan onderstaand uw bericht.

Laatste reacties

 • ruben.ottenschot1

  Ik kom bij klanten die een dergelijke machine hebben. Kosten incl. een aangebouwde transportband is rond de 35.000,-
  Zaken als uieronsteking waar veel bang voor zijn, scheidn erg mee te vallen tot zelfs te verminderen mits er goed onderhoud gepleegd word. maar dat laatste geld natuurlijk voor elk strooisel.

 • Bos Benelux

  Intussen zijn er diverse bedrijven die vnl. in Noord Nederland meestal, de gesepareerde fractie direct in de diepstrooisel boxen strooien. De schroefvijzelscheiders geven de beste resultaten als het gaat om het droge stof percentage van de dikke fractie. ( > 30% DS)
  Er is een discussie gaande of de gesepareerde fractie eerst geconserveerd en ingekuild of vercomposteerd moet worden.
  Afhankelijk van de opstelling en capaciteit van de separator en de keuze van de soort pompset zijn de jaarkosten van de totale investering, bij een afschrijving in 8 jaar zijn ca. € 3500-4000 /jr.
  De agrariër kan een deel van deze kosten ook terug verdienen doordat de afzet van de dikke fractie gunstiger is of bemestingsvoordelen kan opleveren. Bos Benelux BV levert goede scheiders in diverse uitvoeringen.

 • beeldman
  Panellid

  Naar ik heb begrepen is een goede ventilatie in de stal een pré. Het produkt moet nadrogen in de boxen en daar zeker niet gaan broeien.

 • mr

  marcel
  Ik heb ook begrepen dat een goede ventilatie belangrijk is omdat het moet nadrogen. Je mag dan ook niet te dikke lagen strooien en zodoende iedere week instrooien.
  Ten opzichte van een kalk-stro mengsel, iedere 6 weken instrooien een behoorlijk nadeel.

 • poldes

  zowel in de ligboxen als strooisel/maar ik denk dat het zal blijven koeken omdat da spul volgens mij hygroscopisch is.

 • Dolman

  We gebruiken nu een mengsel van stropellets en kalk. Bevalt uitstekend. Uiergezondheid en celgetal zijn uitstekend. Maar de prijs is de reden voor mij om wat anders te zoeken. Zijn nu ongeveer 1.3 cent per kg melk kwijt aan strooiselkosten

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.