Wat vind jij ervan?

Groenbemester inwerken

6


Na de graanoogst wordt weer veel groenbemesting ingezaaid. Ik werk al jaren met een combinatie van woeler (Paragrubber), kopeg en zaaimachine (pijpen). Dit werkt op zich goed, maar de pijpen willen wel eens stropen als hoog gemaaid is. Ben wel benieuwd hoe anderen dit probleem voorkomen.

Laatste reacties

 • kuijpers reniers

  je kunt er met de klepelaar overheen gaan maar dat is wel een extra werkgang maar het voordeel is dat het stro goed kort is en goed verteerd ,als je fronthef kun je hem er voor in hangen maar als je dan maar genoeg vermogen hebt, als ik na het graan groenbemeester zaai doe ik dat met een smaragt met zaaibak erop en heb eigelijk nooit problemen daarmee

 • boertjepaul

  Zaaien met een schijvenzaaimachine ideaal!!! noooit meer stropen of verstoppen, MAAR vraagt alleen investering. Klepelen, maaar dat is een extra handeling. VVS Agro heeft een rol die ook goed verkleint en plat walst...

 • marten87

  Schijven zaaimachine en je problemen zijn opgelost.. Ook daar zit nog weer verschil in. Amazone in mijn ogen de beste. Een rol om plat te walsen is geen oplossing. De zaaipijpen zullen nog steeds de langere gewasresten opstropen.

 • m roost

  Wij werken met een lemken rubin met daarop een apv zaaibak. Dit werkt ook perfect met een mooi zwart resultaat en een goede verdeling van het zaad. En de lemken is ook weer te gebruiken bij het onderwerken van de groenbemester en evt andere gewasresten zoals maïs stro.

 • gerrit coppens
  Panellid

  De smaragd is ook een aardig werktuig voor grondbewerking

 • cthijssen

  Klepelen en in spitten....

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.