Wat vind jij ervan?

Minder varkens in 2013

6


De Europese Commissie verwacht volgend jaar flink minder varkens in de Europese Unie. Het verminderde aanbod zal de prijzen omhoog moeten duwen, maar is dit ook zo? Of wordt het voor de varkenshouders alleen maar moeilijker?

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Sommige bedrijven zullen op basis van mestafzetkosten mogelijk keuze maken om wat minder varkens te houden. Maar dat is Nederland en heeft weinig met verminderd aanbod op Europees niveau van doen. Als echter door het verminderde aanbod prijzen gaan stijgen zal de varkenscyclus haar werk wel weer gaan doen

 • rdronald

  Het is inderdaad vraag en aanbod en we moeten met zijn alle zorgen voor meer aanbod dan vraag dan is er toekomst voowr de varkenshouderij of er moet margeverschuiving komen in de keten dat ondernemers marge op de kostprijs houden om te kunnen blijven investeren in vernieuwingen en beter dier en welzijn en milieu eisen zoals mestverwerking kan voldoen

 • rdronald

  excuses meer vraag dan aanbod

 • Aad Baars

  Om in de toekomst nog mee te kunnen draaien moet vooral gekeken worden naar de trends. Zo is niet echt elke Consument blij met de berichtgeving die door dierrechtenorganisatie's verspreid wordt.
  Peta en Wakker dier zijn maar 2 van de Wereldwijde organistaie'die de consumenten bespelen.
  Het is mogelijk om absoluut antibioticavrij te werken indien het aantal dieren per oppervlakte naar beneden gaat. De ouderwetse ziekenboeg weer invoeren zoals gebruikelijk bij Biologische stallen is ook noodzakelijk. Nu worden de kadavers nog in leven gehouden en kunnen deze de gezonde Dieren besmetten. Sinds een aantal jaren is vooral Duitsland sterk bezig met het versterken van de Europese marktpostitie en zal de lidl/aldi/emta steeds meer Duurzaam vlees gaan leveren . Om hier sterk tegen te staan is innoveren toch echt noodzakelijk. Veel kortzichtige Boeren zijn al door de mand gevallen in 2011 en we kunnen de overheid niet de schuld blijven geven van het mestoverschot en de vervuiling van het bodem/oppervlaktewater.

 • rdronald

  Inderdaad partijen die tegen de intensieve veehoudrij zijn heb je mee te maken ongeacht of het
  gebasseerd is op waarheid , burgers zijn hier gevoelig voor. Het zal een sport zijn om antibiotica vrij te produceren marja bij de mens is het ook nog niet gelukt om antibiotaca vrij te leven dus zal het bij varkens ook nie mee vallen. Het lichaam van een varken lijkt veel op dat van een mens dus alternatieven voor antibiotca zullen er steeds meer komen, en welke zullen werken en bieden rendement en wanneer gaat de consument hier ook voor betalen zodat we kunnen blijven investeren en vernieuwen of margeverschuiving in de keten. Verplichte mestverwerking is al beslist dus gaat de goede kant op.

 • Aad Baars

  We lijken in veel opzichten op varkens RdRonald. Stop een paar honderd mensen in een kantoor bij elkaar en een griepje gaat als een lopend vuurtje door het hele pand. Als je deze mensen op een armzalig dieet zet heb je veel medicatie nodig om de boel draaiend te houden. Op het platte land kom je enorm veel mensen tegen die gewoon Nooit naar de dokter gaan omdat ze door het eten van Hoogwaardige voeding gewoon een enorm hoge weerstand hebben.
  We moeten er niet van uitgaan dat er elke keer weer nieuwe antibiotica zal worden ontwikkeld zodra er weer een paar soorten onbruikbaar zijn geworden! Er is net een pil ontwikkeld die de overdracht van aids kan voorkomen maar we hebben na 50+jaar onderzoek nog geen oplossing voor de meeste eenvoudige ziekten en plagen Net is bekent geworden dat de vogelgriep volgend jaar besmettelijk zou kunnen worden voor zoogdieren .

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.