Wat vind jij ervan?

Holland Heater
Bedrijf

IFH Horizontale uitvoering

7


IFH Holland Heater nu ook leverbaar in Horizontale versie.

Naast de verticale IFH mix-lucht verwarmer(volgens de BWL 2009 richtlijnen) is er nu ook een horizontale versie van de IFH leverbaar volgens BWL 2011.13, welke in combinatie met recirculatie ventilatoren toegepast wordt.

Deze uitvoering is leverbaar in een hangende en staande variant en niet gebonden aan de eis van 1 toestel per 450m2 (1 unit tot 900m2).

Nieuw! De IFH Horizontale uitvoering volgens BWL 2011.13


Naast een goede verdeling van lucht en warmte biedt deze horizontale uitvoering de volgende voordelen:

? Leverbaar met verschillende capaciteiten;

? eenvoudig reinigbare buizen warmtewisselaar van RVS met lange levensduur (zie foto hieronder);

? leverbaar met twee standen brander bijv. stand 50 kw en 100 kw mogelijk;

? naar wens leverbaar met hijssysteem en flexibele schoorsteen om reinigen makkelijk te maken;

? laag geluidsniveau;

? brander en brandersturing zijn in een van stof en water afgesloten aparte ruimte gemonteerd, waardoor ze schoon en droog blijven.Inmiddels zijn er bij meer dan 100 stallen IFH heaters met verticale uitvoering geïnstalleerd. Deze uitvoering zorgt voor een perfecte temperatuurverdeling op dier-niveau door de horizontale en verticale lamellen en de in hoogte instelbare unit (d.m.v. hijssysteem). Ook hebben thermetische beelden aangetoond dat de verticale temperatuurverschillen gereduceerd zijn tot 0,5 graden. Door de gesloten verbranding wordt er geen CO2 in de stal gebracht, waardoor er minder geventileerd hoeft te worden en er geen kostbare warmte verloren gaat. .

Tijdens metingen in de winterperiode is een CO2-niveau van circa 1400 p.p.m. gemeten in een stal met IFH heaters, terwijl in een vergelijkbare stal het CO2-niveau met heteluchtkanonnen boven de 4000 p.p.m. uitkwam (beide gemeten op de tweede dag na het installen).

Hou ons in de gaten!

Holland Heater blijft vernieuwen! Naast de hierboven getoonde horizontale en verticale IFH Heater is er voor een derde (nieuwe) variant een aanvraag ingediend.


Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Holland Heater of onderstaand uw vraag stellen.

Laatste reacties

 • henk fledderus

  hoe wordt dit consentraat verwerkt? en met wat voor hoeveelheden?
  kan het gespoten woden net als vloeibare kunst mest?

 • gerrit coppens
  Panellid

  Ik heb even een link voor je opgezocht
  www.hei-heg-hoogeind.dse.nl/.../precisie_bemesting.htm
  De meeste loonwerkers in deze omgeving werken met spaakwielbemesters bij mineralenconcentraat en/ of vloeibare kunstmest. In het verleden werd vaak de spuit gebruikt

 • henk fledderus

  dat is een mooi stukje informatie, thanking you gerrit

 • Çim Tohumculuk
  Bedrijf

  Beste Henk Fledderus, ik heb jullie (met Gerrit Coppens)dialoog gevolgd. Het frustrerende van het geheel is dat er kant en klaar uitstekend werkende producten voorhanden zijn, geproduceerd in Turkije, volledig goedgekeurd door Ministerie van Agricultuur in Turkije, wachtend op reactie om export en 'vergunningen', echter Wageningen en de andere instanties schijnen het erg druk te hebben met andere zaken dan Biologisch telen. De producten worden hier in Turkije met groot succes gebruikt, omdat de producten niet alleen de gewassen structuur verbeterd, maar ook nog de eventuele eerder gebruikte chemische middelen 'opruimt', en zelfs bewezen is dat radio activiteit wordt omgezet naar radio passiviteit. Tegenwoordig stelt Turkije ook hogere eisen aan biologisch geteelde groenten en fruit, en dat ligt aan het feit dat men ook hier milieubewust denkt, vooral op het import en export gebeuren van groenten en fruit, vanwege de hoge eisen die Europa stelt. Als ik dan deze agrarische dialogen doorlees denk ik dat men in NL toch langzamerhand weer aan chemische bestrijdings en mestmiddelen gaat denken.
  Hopenlijk zullen we binnenkort van Wageningen iets vernemen, en kan in Nederland een doeltreffend en adequaat middel worden geintroduceerd.

 • Aad Baars

  Wageningen is vooral een inkomen gerichte universiteit aan het worden Atlantis. Voordeel is dat je gewoon alle onderzoeksresultaten die je wilt hebben kan kopen. Zo doet syngenta/monsanto/basf/bayer het tenminste

 • zie website KUMAC Deurne voor Min Concentraat

 • mtsmesken

  ik denk dat dit product zeker wel een aanvulling kan zijn ,aangezien fosfaat in de akkerbouw de beperkende factor is. dus stikstof en kali graag gelijk, en fosfaat zo laag mogelijk. prijstechnisch zal de markt vanzelf uitwijzen, dat is een spel van vraag en aanbod.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.