Wat vind jij ervan?

Zuivelgeschuifel

6


In de zuivelsector reageert schijnbaar iedereen op iedereen. Bijna elke twee weken is er wel weer een grote verwerker die iets nieuws gaat doen op de Nederlandse markt. waar mondt dat in uit en wie wint daarbij?

Laatste reacties

 • Aad Baars

  Vooral de verwerkende industrie is de grote winnaar Klaas ! De Veehouder trekt altijd aan het kortste eind. In Engeland staat de zuivelprijs zo scherp onder druk dat de hele sector om dreigt te vallen. Vooral de scandinavische bedrijven zijn verkeerd bezig.

 • klaas.van.der.horst1

  Aad, zie je Arla dan niet als een coöperatie die het beste voorheeft voor de leden?

 • Aad Baars

  In beginsel hebben coöperatie's altijd het beste voor met de ondernemers. Het verleden leert echter dat op deze manier samenwerken niet goed blijft gaan .

 • gerrit coppens
  Panellid

  Een coöperatie kan zijn verworden tot een onderneming die haar leden is ontgroeit. Bestuurders vaak Commissaris bij de onderliggende onderneming leunen dan meer op de informatie die ze van de directie krijgen dan op hetgeen bij de leden leeft. Een gezonde mix van beide inputs ontbreekt dan

 • japke33

  We weten allemaal wie er niks bij wint!! En dat zijn wij. Laat ze die miljoenen die ze over houden, eens terug brengen naar waar het hoort. Zodat wij onze bedrijven gezond kunnen houden.

 • Aad Baars

  Alleen door een onderscheidend product te produceren en de afzet zelf in eigen hand te nemen kan een Land en Tuinbouwer nog op een prettige manier Boeren. Japke33 Zeker is dat naar de Consument luisteren duidelijk maakt waar echt behoefte aan is . Zo teel ik sinds kort vooral Biologische exotische groente en fruitsoorten in de buurt van de grote steden aangezien daar extreem veel allochtonen wonen die flink veel geld te besteden hebben. Qua zuivel kun je het beste aan aparte kaassoorten en Turkse yogurt denken.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.