Wat vind jij ervan?

NH NL
Bedrijf

Nieuwe Tier 4A-conforme

2


Nieuwe Tier 4A-conforme T6 combineert ECOBlue-productiviteit en efficiëntie met vermaarde veelzijdigheid en flexibiliteit

De T6-reeks tractoren is uitgerust met ECOBlue™ SCR-technologie voor Tier 4A-conformiteit. Deze reeks bestaat uit zeven modellen: T6.120, T6.140, T6.150, T6.155, T6.160, T6.165 en T6.175, met een motorvermogen tussen 119 en 175 pk. Dankzij het gebruik van Engine Power Management is er altijd voldoende vermogen beschikbaar om alle landbouwtaken moeiteloos te kunnen uitvoeren. Toekomstgerichte gemengde bedrijven, loonwerkers en gespecialiseerde agrarische bedrijven zullen de T6-reeks zeker weten te waarderen. New Holland biedt als enige binnen dit segment een zescilindermotor met nominaal vermogen van 115 pk, waarmee ook de keuze voor akkerbouwers verder wordt uitgebreid. “Met de ECOBlue™ SCR-technologie op de populaire T6-reeks wordt de productiviteit en winstgevendheid van onze klanten verhoogd,” aldus Pierre Lahutte, hoofd Tractor Product Management. “Daarnaast bieden we landbouwers en loonwerkers de mogelijkheid om hun tractor precies af te stemmen op hun individuele behoeften.”

ECOBlue™ NEF-motoren met SCR-technologie: superieure prestaties, uitstekende respons onder belasting en tot 10% lagere exploitatiekosten


New Holland heeft zijn ECOBlue™ SCR-motor niet alleen afgestemd op de T6-reeks als geheel, maar ook op de afzonderlijke modellen. Zo kunnen klanten kiezen tussen een viercilinder 4,5 liter NEF-motor of een grotere zescilinderuitvoering van 6,7 liter. ECOBlue™ SCR-technologie biedt belangrijke prestatievoordelen. Alle modellen (behalve het instapmodel T6.120) profiteren van een tot 40 pk groter Engine Power Management-bereik (EPM). Met EPM-technologie, beschikbaar voor transport, PTO-werkzaamheden en nu ook voor hydraulische toepassingen, wordt het motorvermogen continu afgestemd op de actuele werkomstandigheden. De motor draait altijd met de meest efficiënte instellingen en genereert optimaal vermogen dankzij intelligente detectie van de belasting op de aftakas, hydraulica en transmissie.

ECOBlue™ SCR-motoren bieden optimaal vermogen met vrijwel directe reactietijden bij plaatsing onder belasting. Dit zorgt voor uitmuntende prestaties. De reactiesnelheid van de motor is verbeterd dankzij de compromisloze verbrandingscycli die alleen met ECOBlue™ SCR-technologie worden gerealiseerd. De complete verbrandingscyclus is geoptimaliseerd voor maximale prestaties binnen het hele gebruiksbereik, aangezien de motor altijd 100% schone verse lucht aanzuigt ongeacht het gegenereerde vermogen. Door de verbeterde koelingskenmerken zijn er minder parasitaire verliezen en de efficiënte uitlaatgas afvoer minimaliseert de tegendruk, wat de efficiëntie en prestaties van de motor ten goede komt.
De ECOBlue™ SCR-motoren van de T6-reeks zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de werkprestaties dankzij betere koppelkenmerken: maximaal koppel van 726 Nm en koppelreserve tot 42%. In de praktijk betekent dit dat de motor sneller reageert op belasting van de tractor, zodat ook in moeilijke omstandigheden vertraging wordt voorkomen.

Het brandstofverbruik is verder geoptimaliseerd door de invoering van EISM-technologie (Engine Idle Speed Management). Hierdoor wordt het stationaire toerental van de motor onder bepaalde omstandigheden verlaagd van 850 tot 650 tpm. Dit gebeurt onder meer wanneer de bestuurder niet aanwezig is of er geen bediening is van het voet- of handgas. In combinatie met de zeer efficiënte ECOBlue™ SCR-motor zien klanten hierdoor de exploitatiekosten tot 10% verminderen.Uitmuntende vermogen-gewichtverhouding van 28,6 kg/pk: verbeterde tractie en lagere bodemverdichting


De tractoren uit de T6-reeks hebben nog steeds bijzonder lage vermogen-gewichtverhoudingen tot wel 28,6 kg/pk. Hierdoor voeren landbouwers en loonwerkers geen overbodig gewicht mee op de tractor, zodat het brandstofverbruik sterk daalt en de bodemverdichting veel minder is. Door het lagere totaalgewicht van de machine kunnen bovendien meer flexibele ballastoplossingen worden gebruikt, indien dit nodig is voor meer productiviteit op het land.

1000 Eco-PTO: hoger brandstofrendement


De T6-reeks kan nu worden uitgerust met een 540E/1000/1000E-aftakas: ideaal voor loonwerkers die regelmatig de grote vierkante BB9000-balenpersen gebruiken. Het 1000 Eco-aftakastoerental wordt bereikt bij slechts 1893 tpm van de motor. Dit resulteert in een sterk gereduceerd brandstofverbruik en dus een vermindering van de totale uitstoot van het voertuig.

SuperSteer™-fronthefinrichting: betere wendbaarheid en bijzonder kleine draaicirkel


De SuperSteer™-frontheftechnologie is uniek, omdat de fronthefinrichting tegelijk met de SuperSteer™-vooras beweegt. Dit zorgt voor een bijzonder kleine draaihoek van 66° en een draaicirkel van slechts 4,05 m. Door deze technologie, ideaal voor rijgewastoepassingen, is er meer tijd om te werken en gaat er minder tijd verloren bij het keren op de kopakker.

Uitgebreid, flexibel productaanbod: klanten kunnen hun eigen tractor op maat samenstellen


New Holland weet dat geen twee landbouwbedrijven hetzelfde zijn en dat elke klant zijn eigen specifieke eisen heeft. Daarom biedt de T6 onbeperkte configuratiemogelijkheden. Voor alle tractoren kunnen alle opties worden geselecteerd, zonder beperkingen of vooraf vastgestelde ‘pakketten’. Standaarduitvoeringen en uitvoeringen met een laag dak, een nieuwe, vaste hydraulische pomp van 80 liter/minuut of een hydraulische CCLS-pomp van 113 liter/minuut, de Electro Command™- en Dual Command™-transmissie, de vier- en zescilindermotoren: al deze opties zijn volledig onderling compatibel. Verder biedt New Holland als enige binnen dit segment een zescilindermotor met nominaal vermogen van 115 pk, zodat akkerbouwers die zware trekwerkzaamheden moeten verrichten meer keuze hebben. Landbouwers en loonwerkers kunnen dus een tractor op maat configureren die optimaal is afgestemd op hun behoeften.

Modelspecificatie


De nieuwe nummering van de T6-reeks geeft in een oogopslag inzicht in de prestaties van de modellen. Het eerste cijfer verwijst naar de reeks (de T6), en de cijfers na de punt geven het maximale Engine Power Management-pk (of maximumvermogen in het geval van de T6.120) aan. De modelidentificatie is verder vereenvoudigd doordat modellen eindigend op een ‘0’ viercilindermachines zijn en modellen eindigend op een ‘5’ zijn uitgerust met een zescilindermotor.

Model

Nominaal vermogen (pk)

EPM-bereik (pk)

Max. EPM-vermogen
(pk)

Aantal cilinders

Max. koppel (Nm)

T6.120

110

-

121*

4

590

T6.140

110

33

143

4

590

T6.150

121

33

154

4

634

T6.155

116

38

154

6

632

T6.160

131

32

163

4

676

T6.165

125

40

165

6

682

T6.175

140

35

175

6

726

*Maximaal vermogen, aangezien EPM-functionaliteit niet beschikbaar is op de T6.120.

De reputatie van New Holland Agriculture is gebaseerd op het succes van onze klanten, producenten van gewassen, veehouders, loonwerkers, wijnbouwers of vakmensen in de tuin- en parksector. Ze kunnen rekenen op het ruimste aanbod van innovatieve producten en diensten met een volledig gamma machines, van tractoren tot oogstmachines en verreikers, aangevuld door financieringen op maat. CNH Capital is de financiële partner van New Holland en financiert de behoefte aan werkkapitaal en het machinepark van de dealers en biedt concurrerende financierings- en huuroplossingen voor de aanschaf, door klanten, van nieuwe en gebruikte machines. Een wereldwijd netwerk van uiterst professionele dealers en New Hollands constante zorg voor kwaliteit garanderen de ultieme klantervaring. Bezoek www.newholland.com voor meer informatie over New Holland.


Laatste reacties

  • Alette

    Opzich niet zo heel raar als je je bedenkt dat er heel wat uien de vergister in zijn gegaan vorige keer.
    connect.boerderij.nl/.../217.aspx
    Misschien is er kans op een groei voor de ondernemers dit jaar. Zijn er hier nog boeren die uien hebben geplant?

  • Aad Baars

    Mijn Biologische klanten hadden vorig jaar geen moeite met hun afzet en zetten dit jaar extra veel ui op hun akker. Het merendeel gaat direct naar de verwerkende industrie om in Biologische produten te worden verwerkt. De Biologische wortelteelt zal ook voor een enorme winstmarge gaan zorgen dit jaar . Ik heb een enorme groei gezien en van uitval is geen sprake.

Of registreer je om te kunnen reageren.