Wat vind jij ervan?

Investeren in Ethiopie

13


met 85 milloen inwoners, en >10% economische groei per jaar biedt Ethiopië een enorme groei mogelijkheden voor Nederlandse melkveehouders. We zijn op zoek naar melkveehouders die interesse hebben in samenwerking met ons een melkveebedrijf willen opstarten in Ethiopië.

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Ik ben er niet voor in de markt, maar als je een dergelijke vraag stelt is het denk ik goed om je zelf te presenteren. Wie is ons? Een website zegt niet alles, maar dat zou al een begin kunnen zijn waar een potentiële partner zich kan oriënteren

 • Belaj Technology

  Ons website is www.belaj-tech.com maar dit verwijst naar Haworth Inc, een bedrijf waar we meerder projecten voor uitvoeren ook in Ethiopie , ik ben Ethiopische van origine en heb eigen bedrijf in Nederland. Mensen die interesse hebben kunnen ons emailen naar info@belaj-tech.com

 • jan1

  Wat is de staat van ethiopie tegenwoordig? Ik hou mij niet zo met geschiedenis bezig, maar ik weet nog dat Ethiopie vroeger communistisch was. Dit had toen ook gevolgen voor de melkveehouderij die door regels van de staat bepaald werden. Men moest de koeien voeren op de wijze waarop de staat dat wilden en werden ook betaald om een bepaalde hoeveelheid melk te produceren. Had men het "quotum" vol dan zette men de koeien gewoon droog.

 • Belaj Technology

  Gelukkig is het land niet meer communistisch en de economie is volop in ontwikkeling. Momenteel is Ethiopie de leverancier van FloraHolland en naar verwachting wonen d'r 25000 Nederlanders. De economie is marktgeleid niet meer "quotum" en niet meer de extreme overheidsbemoeienis. Vruchtbaargrond in overvloeden beschikbaar maar helaas niet veel Nederlanders nemen de moeite om d'r onderdeel van te zijn. Daarom roepen we mogelijke partners om te reageren!

 • gerrit coppens
  Panellid

  Hoe is momenteel het politieke klimaat? Zijn er nog grensconflicten en hoe is de verhouding tussen de Islam en de Koptische Christenen?

 • Belaj Technology

  Het politieke klimaat in Ethiopie is redelijk stabiel, er is "democratisch" gekozen partij die het land inmiddels 19 jaar regeert. Maar we hebben wel kunnen zien dat we eindelijk een leider in het land hebben die ervoor gezorgd heeft dat het land en het volk een beter toekomst heeft.

 • Belaj Technology

  Ethiopie stelt een groot hoeveelheid landbouw grond beschikbaar voor investeerders.
  No. Regions Area (ha) Remark
  1 SNNP 75000 Rain fed and Irrigation
  2 Oromiya 25000 Rain fed
  3 Amhara 30000 Rainfed and irrigation
  4 Benshangul Gumz 50000 Rainfed and irrigation
  5 Gambella NA Rainfed and irrigation
  6 Soamli 100000 Irrigation
  Total 280000
  NB: These are do not include areas already used by farmers.

 • Belaj Technology

  Het bovenstaande cijfers zijn hectaren land bestemd voor rijs en hieronder zijn stukken bedoeld voor graan en mais
  Estimated potential area of Corn
  No. Regions Area (ha) Remark
  1 SNNP 300000 Supplementary irrigation
  2 Oromiya 150000 Rain fed
  3 Amhara 300000 Rainfed and irrigation
  4 Benshangul Gumz 200000 Rainfed and irrigation
  5 Gambella 200000 Rainfed and irrigation
  6 Soamli 250000 Irrigation
  Afar
  Tigray
  Total 1400000

 • jan121195

  allemaal afgepakt van boeren die het zelf niet officieel bezitten

 • gerrit coppens
  Panellid

  En hoe is de rechtzekerheid voor de toekomst? Rhodesie was vroeger de voedselschuur van Afrika. Nadat Mugabe de boeren onteigend en verdreven heeft is het een grote armoede in Zimbabwe

 • Aad Baars

  Ik zou zo mijn hele toekomst op het spel zetten en investeren . De politieke situatie is immers redelijk stabiel, en er is "democratisch" gekozen partij aan de macht ( dictatuur? )

 • Aad Baars

  lees : www.goededoel.nl/index.php voor het verhaal !

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.