Wat vind jij ervan?

Boeren zien inkomen fors dalen

2


Veel boeren en tuinders zien hun inkomen over 2011 fors terugvallen. Vooral akkerbouwers, bloembollentelers, de glastuinbouw en de leghennenhouders hebben een slecht jaar achter de rug.

De akkerbouwers kampen met prijzen voor aardappelen en uien die veel lager zijn dan in 2010. Het gemiddelde inkomen per bedrijf daalt van 124.000 euro in 2010 naar 56.000 euro dit jaar.

De daling van de inkomens van de telers van glasgroente is nog veel forser, met name als gevolg van de EHEC-crisis. De glastuinbouw zit dit jaar diep in de rode cijfers. Daar teren veel ondernemers in op het eigen vermogen en moeten ze regelingen treffen om hun bedrijf voort te zetten.

Ik las dit op nu.nl en vroeg me af of dit zo voelt bij iedereen en wat we verwachten van 2012.

Laatste reacties

  • ketelbinkie

    Jasper,
    Vergeet de varkenshouders niet.... Zij hebben alweer een erg beroerd jaar achter de rug.
    2012 ziet er hoopvol uit maar er moeten nog wat gaten gedicht worden,en veel kosten gemaakt voor de ammoniak en welzijnseisen welke 1 januari 2013 van kracht worden.

  • marco

    Moet nog zien of het wel een goed jaar word, momenteel worden er vrij dure biggen opgelegd in verhouding met het te dure voer en alle andere kosten die er voor gemaakt worden. De winst van de vorige koppel word weer meegegeven met het nieuwe big dat opgelegd word. Toch is er een klein lichtpuntje, de mest is momenteel wel goedkoper aan het worden, betaalde vorig jaar om deze tijd nog 24 euro en voor volgende week 18 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.