Wat vind jij ervan?

Schuif of spiraalrol om te egaliseren onder voorraadrooier

2


We zijn bezig met het ombouwen van een wagenrooier naar een voorraadrooier. Vóór de afleg van de aardappelen in het zwad, moet de grond aangedrukt worden voor goede droging en opname tijdens het laden. Dat gaat met een aandrukrol.
Voor deze aandrukrol moet de (zeef)grond vlak gemaakt worden. Voor zover ik weet gebeurt dat meestal met een schuif. Nu zag ik laatst ook een voorraadrooier (in uien) die voor de aandrukrol met een aangedreven spiraalrol werkt om de grond vlak te maken (zie foto)


Iemand ervaring met een schuif of een aangedreven spiraalrol onder de voorraadrooier?Ik kan me voorstellen dat de spiraalrol niet zoveel grond opzij kan zetten, maar aan de andere kant is het wel een mooie compacte oplossing.

Laatste reacties

  • Rikken

    Er zijn bollenrooiers (nettensysteem) die alle grond van het net verwijderen met een vijzel. Ook worden bij de aanleg van kabels wel vijzels gebruikt om een sleuf te vullen. een spiraalrol of vijzel kan dus veel verwerken als de maat maar overeen stemt met de hoeveelheid te verwerken grond. Een kleine spiraalrol lijkt me op zwaardere grond wel gevoelig voor vol lopen.

  • henk fledderus

    Hilko ik heb geen ervaring met rollen onder onder een vooraad rooier. wel hebben we een compaction roller achter de frees (een dichte rol met van die haaie vinnetjes er op ) in natte zwaardere omstandigheden de schrapers houden de rol schoon. deze werkt erg mooi flak. ik weet niet of hier en daar een gaatje in de grond van het vinnetje profiel een probleem is maar anders zou dat goed kunnen werken.
    een beetje afhankelijk van de druk op de roller wil deze wel eens gaan buldozen.
    wij hebben daar met name last van op lichte zand grond die vrij droog is, als het hele machine gewicht op de roller rust.

Of registreer je om te kunnen reageren.