Wat vind jij ervan?

oogstmoment hennep

6


Wij verbouwen voor het eerst hennep om te voeren aan de koeien. Nu weten we niet wanneer we moeten hakselen. De hennep begint onderaan een beetje geel te worden. Weten jullie wanneer we het moeten oogsten?

Laatste reacties

 • JaapenSaskia

  Ik weet dat Agrifirm hier al enige ervaring mee heeft. Misschien moet je eens contact opnemen met de ruwvoer tak an Agrifirm feed (088-4881000)

 • Gijs
  Panellid

  IDD bij agrifirm hebben ze een aantal produkt specialsten voor de hennep teelt. wij hebben vorig jaar ook hennep gehad. je moet rekenen dat 2/3 van de plant (stam) verhout moet zijn. wij zelf hadden aan de vroege kant geoogst en dat was in de 1e week van augstus. in dat tijds bestek kun je het oogst moment verwachten. bij oogst is het heel belangrijk dat de loonwerker de messen goed geslepen moeten zijn. de mais messen moetten er in zitten en iedere 2 a3 wagens moet er geslepen worden. ik weet niet of jou loonwerker er al ervaring mee heeft? onze loonwerker maait ook veel hennep voor hempflex.
  succes.

 • Cass-pper98

  Bij het hakselen van hennep, werkt het beste een Claas hakselaar, dit heb ik gehoort van een loonwerker!

 • JaapenSaskia

  @gijs, het maaien van vezelhennep gaat met een andere machine, een kemperbek met centraalafleg zodat je een wiers krijgt. Taklengte is hierbij belangrijk voor de fermentatie tijdens het keren an de hennep voor het persen. Of is jouw loonwerker die loonwerker die voor hempflax die persbulten heeft aangelegd?
  @cass-pper98: merk maakt niet zoveel uit, gaat om de messenkooi en elke hakselaar kun je ermee vernielen, is voor de machine rotspul

 • Gijs
  Panellid

  het maaien van de vezelhennep gaat idd met een kemperbek met midden afleg. voor de hennep voor om te voeren lijkt me dit niet verstandig omdat je dan meer kans hebt om zand in de bult te krijgen. ook de smakelijkheid lijkt me er niet beter van te worden. het beste is dit vers te oogsten. naar mijn weten werkt hempflex alleen met geperste balen. hier vlakbij zit ook DunAgro die maken wel persbulten.

 • JaapenSaskia

  Klopt, Albert dun maakt persbulten en heeft ook van die nieuw-Zeelandse machines om ineens een blok van 30 ton op te kunnen pakken toch? Gaat dan wel naar hempron en niet naar hempflax.
  Voor voeren zou ik idd ook direct af stam hakselen, met als maïs
  Vorig jaar zijn hier door Agrifirm proeven in gedaan in noord Nederland
  Zelf heb ik alleen ervaring met de vezelvariant

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.