Wat vind jij ervan?

Deelname Big Challange 2013

9


BIG Challenge 2013 zoekt veehouders met een missie

In 2013 doet BIG Challenge opnieuw mee met Alpe d’HuZes, op 5 en 6 juni 2013. Dan werken we als veehouderijsector weer mee aan de strijd tegen kanker tijdens dit onvergetelijke evenement. Interesse? Meld je dan voor 15 juli aan.

De oproep is bedoeld voor veehouders en anderen in de periferie die zich graag inzetten voor de strijd tegen kanker. Potentiële deelnemers kunnen hun interesse kenbaar maken via de website van BIG Challenge. Tot 15 juli 2012 is aanmelden mogelijk. Deelname kan als individuele fietser of hardloper in één van de basisteams of met collega’s samen in een bedrijventeam.
Drie doelstellingen
De deelnemers onderschrijven de drie doelstellingen van BIG Challenge:
- Veel geld ophalen voor de strijd tegen kanker
- Bevorderen van trots en saamhorigheid in de veehouderijsector
- Promoten van de veehouderijsector
BIG Challenge begon ooit als initiatief in de varkenshouderij. Inmiddels zijn ook melkveehouders en pluimveehouders van harte welkom. Evenals veehouders uit Duitsland en België. De basisteams bestaan uit minimaal vijf veehouders per team.

Tot niets verplicht
Interesse kenbaar maken verplicht nog tot niets. Ook kunnen wij vanuit BIG Challenge nog geen deelname garanderen. Hiervoor zijn we afhankelijk van de inschrijfruimte die er is bij Alpe d’HuZes. Lees bij het aanmelden wat de organisatie van BIG Challenge van de uiteindelijke deelnemers verwacht.

Onvergetelijke ervaring
BIG Challenge neemt in juli en augustus contact op met de mensen die aangeven dat ze interesse hebben om deel te nemen. Tweede helft september start de Alpe d’HuZes-inschrijving. Dan pas wordt duidelijk hoeveel teams werkelijk kunnen worden ingeschreven.
Iedereen die meedoet, garanderen wij een prachtige en onvergetelijke ervaring!

BIG Challenge is een actie vanuit de Nederlandse veehouderij in de strijd tegen kanker. De actie is gestart in 2009 door oprichter Herman Houweling. In 2012 nam een team van 185 fietsers deel aan Alpe d’HuZes. Zij zamelden als eerste team binnen Alpe d’HuZes meer dan 1,2 miljoen euro in. Dit bedrag is 100% gedoneerd aan het KWF.

De actie Alpe d’HuZes heeft in 2012 het recordbedrag van 28,5 miljoen euro opgehaald voor het Alpe d’HuZes/KWF-Fonds. In 2012 klommen 8.000 fietsers de Alpe d’Huez.


Heeft u vragen of wilt u meer informatie plaats onderstaand uw bericht

Laatste reacties

 • ketelbinkie

  pijnbestrijding in een vroeg stadium (niet als het dier al drie weken met zere poot rond loopt) maar ook na het werpen bij koorts en niet vlot omhoog komen en gaan vreten word bij ons toegepast.
  Wij hebben er goede ervaringen mee en gebruiken het al geruime tijd.

 • rdronald

  Pijnstillers worden er op ons bedrijf gebruikt als het dier niet fit /of goed voelt of zich niet goed voort beweegd.

 • rdronald

  Dus geen antibiotica

 • Aad Baars

  Naar de oorzaak van de pijn kijken werkt over het algemeen veel beter dan pijnstillers toedienen.

 • rdronald

  De oorzaak van kanker weet men vaak ook niet dus deze opmerking is wel slim ja, anders hadden we het natuurlijk nog niet opgelost.

 • Aad Baars

  Ik denk dat veel van de oorzaken van kanker toch echt wel duidelijk zijn RdRonald. Pijn bij mens en dier is bijna altijd simpel te verklaren ! Er zijn zelfs boeken over geschreven door gedragsdeskundigen.

 • ruben.ottenschot1

  Beste Aad,
  Vind het best opmerkelijk dat bij elk onderdeel en rubriek je wel een reactie of mening hebt. Ik zou bijna zeggen, je bent hele dagen bezig met Boerderij Connect. Uiteraard heeft iedereen een hobby...maar zou bijna zeggen dat je betaald word door Boerderij net als Alette.
  Overigens zijn er helaas erg veel oorzaken NIET bekend wat kanker veroorzaakt.
  Niet voor niets dat er altijd nog vollop onderzoek word gedaan!!
  En dat is niet alleen voor genezing.
  Zou zeggen, vraag je eigen huisarts maar!

 • Aad Baars

  De oorzaken van kanker zijn over het algemeen wel bekent en de onderzoeken zijn voornamelijk gericht op de genezing Ruben.
  Ik heb de regels van boerderijConnect nog even doorgelezen en volgens mij is het niet verboden om op alle rubrieken je mening te geven . Aan jou om er op te reageren of niet. Ik zit soms dagen achter elkaar achter de pc voor de boekhouding en dan is het een kleine moeite om even een berichtje te typen.

 • Varkensarts

  Pijnbestrijding in de varkenshouderij is goed toepasbaar. Er zijn meerdere pijnstillers beschikbaar en deze worden ook vaak ingezet.
  Pijnbestrijding bij acute infecties is ook zeker de moeite waard, aangezien de meeste pijnstillers ook een ontstekingsremmende werking hebben.
  Biggen met hersenvliesonsteking, zeugen met koorts na werpen en vleesvarkens met griep zijn dienen zeker ook behandeld te worden met pijnstillers!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.