Wat vind jij ervan?

Stichting zoekt deelnemers

7


Stichting Varkens in Zicht zoekt nog steeds deelnemers aan het Weekend van het VarkenDe Stichting Varkens in Zicht is nog steeds op zoek naar varkensbedrijven die mee willen doen aan de zesde editie van het Weekend van het Varken op zaterdag 8 en zondag 9 september. Inmiddels doen 35 bedrijven definitief mee maar de stichting wil nog minimaal vijf bedrijven erbij hebben. Ook varkenshouders, studenten en mensen uit de periferie die op één of beide dagen vragen van bezoekers willen beantwoorden op de deelnemende bedrijven zijn dringend nodig om van het weekend een groot succes te maken.

Thema ‘Ontdek de Varkenshouderij’
Het Weekend van het Varken is in 2011 met ruim 27.000 bezoekers uitgegroeid tot hét evenement waar de varkenssector kan laten zien én vertellen hoe de moderne varkenshouderij werkt. In 2011 deden 30 varkensbedrijven mee en dit jaar streeft de Stichting Varkens in Zicht naar (minimaal) 40 deelnemende bedrijven. Het thema van 2012 is ‘Ontdek de Varkenshouderij’, in lijn met de vernieuwde publiekswebsite Voor de campagne van dit jaar worden 1 miljoen huis aan huis folders verspreid en radiocommercials, posters, stapindestal.nl, social media en pr ingezet. Daarnaast kunnen boerderijwinkels en slagers speciale stickers plakken op de verkochte producten.

Neem als ondernemer je eigen verantwoordelijkheid


In Nederland zijn ongeveer 8.300 bedrijven waar varkens worden gehouden. Daarom vindt de Stichting Varkens in Zicht het ook ‘opvallend’ dat ondanks diverse inspanningen nog geen 40 bedrijven meedoen aan het Weekend van het Varken. De stichting roept varkenshouders op om zelf de eigen verantwoordelijkheid te nemen en burgers te informeren over hoe de varkenshouderij er nu echt uitziet. Vooral in de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland en Groningen is Varkens in Zicht nog op zoek naar deelnemende varkensbedrijven. Door uw bedrijf open te stellen kunt u er voor zorgen dat de kennis van burgers over het houden van varkens wordt vergroot en laat u zien dat u als ondernemer transparant werkt.

Vragen beantwoorden van bezoekers
Naast de deelnemende varkensbedrijven zijn ook helpende handen nodig. Draagt u de varkenssector een warm hart toe? Help dan mee bezoekers te woord te staan op één van de deelnemende bedrijven! Uit evaluatieonderzoek van vorig jaar bleek dat iedereen die heeft meegeholpen het communiceren met burgers als zeer positief heeft ervaren.


Wilt u uw bedrijf op 8 en 9 september openstellen voor het publiek, wilt u misschien een zichtstal worden of wilt u vragen van bezoekers beantwoorden? Neem dan voor 12 juli contact op met Mechie Beurskens-Voermans Heeft u een boerderijwinkel en wilt u gratis de Weekend van het Varken stickers en posters aanvragen neem dan ook contact op.


Wanneer u meer informatie wilt over het Weekend van het Varken plaats onderstaand uw bericht.

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Ga je alleen, of heb je een partner? Ben je en je partner gevoelig voor taal? Wat voor klimaat bevalt je het best?

 • henk fledderus

  Petrah er zijn een boel positive dingen in Nederland. een goed klimaat en grond goede infra struktuur, relatief korte aan en afvoer lijnen, goede machines, over het algemeen bereidwillege dealers-constructie bedrijven. dat is wat waard. als je relatief ver weg gaat en een goede band met je familie hebt is dat ook iets om in je achterhoofd te houden. telfoon en computer helpen hier mee en zijn meestal goed betaalbaar. maar de simpele dingen ga je missen. met pa een grolsje drinken met de rug tegen de stal na het kuilen..
  Daar tegen over staan de zaken als betutteling en regelgeving die in nederland alleen maar erger schijnt te worden, ben je bereid je bedrijf op te zetten in een plaats waar wetten en regels je steeds meer beperken. is dat een uitdaging of een frusteratie.
  Ik ben zelf naar Australie vertrokken met mijn nederlandse vrouw, mijn idee was om hier een farm te kopen. er klinkt weinig beter dan met 400 pk je eigen 3000 hectare farm inzaaien.
  het is iets anders gelopen, ik ben geen farmer en heb daar weining spijt van. Gouden bergen met diamanten puntje kunnen best wel eens geel zand met vogelstrond zijn als je dicht bij komt.
  land kost ongeveer $3300 per ha hier als ik het goed heb dat gaat uiteraard hand in hand met de potentiele opbrengs.
  Mocht je ergens heen willen gaan zorg dat de factoren die je niet beinvloeden kan goed zijn. grond soort klimaat sociale structuur om je heen, zorg dat waar je ook heen gaat jij en je eventuele partner/kinderen daar met plezier wonen en intergreer. een anderland gaat niet in eens veranderen om dat jij er woont.
  good luck

 • jstut

  Petrah, heb je wel eens naar de verhalen van de Familie Mocking gekeken in Noorwegen. Hij is ook lid van Connect. WWW.mocking gard.nl. Of Schrijven hem eens en vraag naar zijn drive om op latere leeftijd nog aan een avontuur te beginnen in Noorwegen. Zijn kinderen waren toen hij hier vertrok 12, 14 en 16 jaar. Ik bij bij Sjaak en Corrie 9 dagen op hun boerderij aan het helpen geweest. Een geweldige ervaring om de voordeelen en de valkuilen te ontdekken van een land waar mogelijkheden liggen. Dus heb je idee voor een land ga er heen zoek een boer waar dit kan en gaan er teminste 3 jaargetijden heen. Door het te doen krijg je een geweldig inzicht van de kansen en de mogelijkheden van dat land. Er zit in ieder land wel ergens een Nederlander die je op weg kan helpen. Let wel op er zijn maar weinig mensen in de wereld die over een vergissing willen vertellen.

 • Alette

  Wat betreft een bedrijf hier in Nederland, dat ligt er vooral aan waar je staat in het begin: Is het bedrijf er al (familiebezit?) of moet je het vanaf nul opbouwen. Daarnaast, jouw eigen leeftijd, hoe kijkt de bank naar jouw idee (bedrijfsplan e.d.) en zo zijn er hier nog wel veel meer zaken waar je rekening mee moet houden. Vooral nu de bank helaas erg dwars ligt en je eigenlijk al een klein kapitaal óf een plan óf een start van een bedrijf moet hebben (een flink aantal stuks vee bijvoorbeeld) voordat je hier echt wat kan beginnen.

 • Sjaak Mocking

  Petrah. Je kan gerust contact met mij opnemen als je informatie over een boerderij starten in Noorwegen wilt hebben.

 • Sjaak Mocking

  @jstut. Adres van de website is tegenwoordig: www.mocking-gard.nl

 • mariomeerloo

  een kennis van mij is met een boer een samenwerkingsverband aangegaan die geen opvolger had,dit is een optie als je niet zoveel geld hebt ,en die zijn er genoeg en heeft nu een mooi bedrijf,en dan kan je in bepaalde gebieden zoals hier op flakkee nog wel iets beginnen,hard werken als boer moet je overal,risico's in het buitenland zijn wel groter,ik heb ook ooit naar Noorwegen gewild,besef wel dat de winters er koud lang en eenzaam zijn ,of zelfs voor enige tijd ingesloten zijn door koning winter deze punten weerhielden mij van Noorwegen

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.