Wat vind jij ervan?

Holaras Voerdoseerwagen Type Wisent FB-22

12


Noviteit: -holaras- Voerdoseerwagen Type Wisent FB-22Holaras heeft vanaf april 2012 zijn range van voerdoseerwagens uitgebreid. Nieuw in het programma zijn de voerdosserwagens type Wisent, leverbaar als 12, 16 of 22 m³. Dit zijn netto inhouden tot aan de verdeelwalsen. Bij een 22 kuubs wagen is dan de bruto inhoud ca. 28 m³.

De machines zijn zwaar gebouwd met daarbij een robuust frame. De Wisent is uitgevoerd zonder laadinrichting en dient van boven geladen te worden. Door in diverse lagen, verschillende soorten voer te laden kan een goede voerverdeling/menging op de dwarsafvoerband worden verkregen. Standaard lost de machine aan de voorzijde, als optie kan de Wisent ook als achterlosser geleverd worden. Vier optionele weegstaven geven nauwkeurig het laadgewicht aan op de voorkant van de wagen of op de draadloze display in de cabine van trekker, shovel of verreiker.

De Wisent FB-12 heeft 2 loswalsen. De types FB-16 en FB-22 hebben drie mechanisch aangedreven loswalsen waarvan de onderste 2 zijn uitgevoerd met gebogen freesmessen, waarmee ook uitstekend ronde balen verwerkt kunnen worden net als bij de Rabbit kuilblokverdeelwagen. De bovenste is een open wals.

De zwaar uitgevoerde bodemketting met 4 strengen Bauer 74 schakels en de brede losband zijn hydraulisch aangedreven en de snelheid is traploos regelbaar. Door een omkeerbare kraan kan de smoring omzeild worden waardoor je de laatse resten voer sneller kunt lossen.

Belangrijk is verder dat deze zware, robuuste wagen weinig vermogen vraagt en met een lichte trekker kan worden volstaan. Een besparing op brandstof welke in deze huidige brandstofprijzen goed van pas komt.Als er vragen zijn of u wilt meer informatie plaats onderstaand uw bericht.

Laatste reacties

 • beeldman
  Panellid

  Ik denk dat veel afhangt van de veehouder. Hij maakt toch vaak een afweging. Er staan ook de kosten van het middel tegen over. En hoe lang ga je er mee door. Hoe meer als de boer er van doordrongen is dat een pijnstiller héél vaak renderend is, des te sneller zal hij/zij het middel gebruiken.
  Och, en zo gaat het mijzelf ook. Feit is zeker dat bij ons de laatste jaren veel frequenter met pijnstillers wordt gewerkt. En dat komt niet doordat er meer zieke koeien zijn.

 • Hoeve Bouwlust
  Panellid

  Doordat in het verleden de meeste veeartsen nooit/heel weinig de boer over die mogelijkheden hebben ingelicht....is het nu een soort van cultuurschok dat er pijnstillers zijn, en gebruikt kunnen worden.
  Zelf kijken we eerst de koe goed na, temperatuur opnemen, enz... Als dus de betreffende koe koorts heeft...krijgt ze altijd een pijnstiller ! En daarnaast natuurlijk de andere medicijnen voor de kwaal.
  Maar bij (b.v.) een kreupele koe kijken we eerst na het bekappen hoe ze loopt. Is dit toch nog pijnlijk, dan willen we af en toe wel eens een pijnstiller gebruiken. Maar dit is veel minder vaak.
  Het komt dus meer voor bij een koe die een ontsteking heeft, of een fikse uieronsteking, of een nabehandeling van een operatie.
  Maar gelukkig komt het maar zelden voor :)
  Groeten,
  Minouche

 • JackS
  Panellid

  Pijnstillers worden op ons bedrijf ook wat vaker ingezet. Soms erg nuttig denk ik. Maar er wordt tegenwoordig vaak gesuggereerd dat pijnstillers zonder enig nadeel massaal ingezet kunnen worden. Dat vraag ik me af, of het zo is. Ik heb toch de neiging om te denken dat dierenartsen zich nu helemaal op de pijnstillers richten om zo het verminderde antibioticagebruik te compenseren.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Daar kan een verband tussen zitten. Een dier dat zich niet lekker voelt staat achteraan en heeft meestal ook daardoor minder honger. Als je de pijn wegneemt en mogelijk nog de eetlust opwekt dan staat dat dier weer voorop in de rij en bouwt door het betere voer weerstand op. Maar dat geldt niet voor elke kwaal.

 • Hoeve Bouwlust
  Panellid

  @gerrit, dat was bij ons ook het advies,... een koe die door de pijn niet gaat eten... gaat verder achteruit, een koe die geen pijn meer heeft gaat beter eten en gaat dus daardoor sneller vooruit.
  Maar het mag geen vervanger van een "antibiotica"medicijn worden om je DierDagDosering maar te verlagen, of lager te krijgen. Dan ben je fout bezig.
  #bewustmedicijngebruik.

 • Wijnand Hogenkamp

  Dank voor jullie reacties. Pijnstillers moeten inderdaad geen vervangers worden van medicatie, want dan is de volgorde niet correct. Ik ben overigens ook benieuwd naar gebruik van pijnstillers in andere sectoren, bijvoorbeeld de varkenshouderij. Krijgt een zeug met uierontsteking of een klauwprobleem ook een pijnstiller? Of is pijnbestrijding daar nog geen issue?

 • gerrit coppens
  Panellid

  Je moet alles in het juiste perspectief zien, maar wat doe je zelf? Als je fysiek een mindere dag hebt; ga je dan naar de huisarts voor een spuit of pak je een paracetemol?

 • Wijnand Hogenkamp

  Ik zelf gebruik nooit een paracetamol of aspirine. Maar voor de veehouders ligt daar nu net wel het probleem. Hoe zie je of een koe een iets mindere dag heeft? Wanneer besluit je dan tot geven van een pijnstiller en wat als de oorzaak van een mindere dag een beginnende ontsteking is? Dan onderdruk je de syptomen bij de koe terwijl de ontsteking wel (mogelijk) door ontwikkelt. Het is en blijft lastig om de juiste behandeling op het juiste moment in te zetten.

 • jstut

  Een pijnstiller is een uitstekend middel om een koe of ander dier weer in beweging te krijgen, dan gaat het weer vreten en hersteld dan ook vaak sneller. Ik pak ook wel eens wat paracetemol of een onstekingsremmer in combi met een pijnstiller. Als je je betere voeld dan gaat het herstel ook sneller. Je moet nartuurlijk wel opletten dat je bij een dier zo goed mogelijk uit zoekt wat de kwaal is. Een dier pijnstillers geven terwijl onherstelbaar is, en hier dan mee door rommelen. is geen optie. Dan moet je tocht echt met de dierarts in overleg wat de beste optie is voor het dier.

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  [color=blue]Ik kan het mis hebben, antibioticum werkt totaal anders dan een pijnstiller en geef je volgens mij ook om een totaal andere reden. Enige overeenkomst is dat het geeft om het genezingsproces te bevorderen.

  @Gerrit: De laatste keer dat ik bij de dokter een spuit kreeg, moesten we nog met guldens betalen. Tegenwoordig (àls je al direct terecht kan) word je direct doorgestuurd naar de Eerste Hulp of een 'specialist' in het hostipaal. En dat vind ikzelf tegenwoordig totale waanzin.
  Collega van mij, had een verwonding welke een paar hechtingen nodig had. Eigen huisarts: geen dienst! Dienstdoende huisarts: geen tijd! Mijn huisarts: wilde niet helpen! Eerste Hulp/huisartsenpost ziekenhuis nummer 1: 12 wachtende voor je! Eerste Hulp/huisartsenpost ziekenhuis nummer 2: 11 wachtende voor je! Kan je maar beter een koe zijn, waar de dierenarts 9 van de 10 keer binnen een half uur op het erf voor komt!
  Maar dit even geheel terzijde.[/color]


 • vofnagel

  Een pijnstiller hoef je vaak maar 1 keer toe te dienen. het werkt meerdere dagen. in die tijd moet je zichtbaar vooruitgang boeken. een enkele keer na 3 dagen weer. maar alleen als het die vooruit gaat. het is een goede combi met medicijn. vind wel dat het hele dure aspirine is . een paracetamol vóór mensen kost vele malen minder

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  Dat begrijp ik, maar antibioticia is naar mijn idee een actief medicament omdat het een infectie bestrijdt, daar waar een pijnstiller meer mij altijd is voorgesteld zijnde een 'meehelper'. (Zoals Robin van Batman is)

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.