Wat vind jij ervan?

Voordeel bedrijfsbegeleiding onduidelijk?

6


Alfa Accountants stelt in hun jaarlijkse 'Cijfers die spreken' Dat het voordeel van bedrijfsbegeleiding door de dierenarts onduidelijk is. Bedrijven met begeleiding zijn vaak intensiever en produceren zo'n 500 kg melk meer, scoren beter op ziektes, tussenkalftijd en tankmelkcelgetal maar verdienen niet meer dan hun collega's zonder bedrijfsbegeleiding. is het werkelijk zo strak: Wel extra geld uitgeven maar er niet veel extra's voor terug krijgen?

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Klopt, bij intensieve bedrijven moet je op details letten. Een paar extra ogen zien meer. Ben je extensief en heb je een duurzame melkkoe zoals MRIJ heb je minder kosten en scoor je financieel beter dan intensieve collega's

 • ruben steenblik

  Je kan zelf toch ook je celgetal, vruchtbaarheid, productie enz in de gaten houden? Ik geloof niet dat je daar een veearts voor nodig hebt. Als je er zelf maar concequent aan bent. Je weet zelf toch ook dat je een koe boven de 300 cellen aan moet pakken? Dat je een koe boven de 120 dagen tochtig moet spuiten? stel normen voor jezelf, houd je er aan en je behaald het zelfde resultaat als met bedrijfsbegeleiding. Daar ben ik van overtuigd.

 • Anne-Marie van der Linde

  @Ruben, ik hoop toch dat intensieve bedrijven dat zelf zowieso ook doen en de dierenarts gebruiken voor de puntjes op de i. Wat in het verslag ook opvalt is dat de begeleidde bedrijven de koeien alsnog eerder weg doen en de vaarzen later aan het kalven hebben. Moet je toch jezelf een schop voor de kont geven en strakke doelen stellen met de dierenarts.
  Wat ik jammer vond dat het rapport niet vermeldde wat de winst van begeleiding op het individuele bedrijf is. Daar hoop ik toch wel duidelijke verbeteringen te zien.

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  Is qua rendement toch mooi?
  Niet meer inkomen/winst, maar wél een paar mannetjes meer ant werk!

 • Anne-Marie van der Linde

  Haha, Marnix. Dan liever wat personeel als groeiend bedrijf die mij weer op de dierenartskosten helpen besparen (twee of drie paar ogen zien hopelijk meer onder de koeien), maar ja goed personeel is schaars en duur.

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  Voor een groot (rundvee)bedrijf is goed personeel onmisbaar!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.