Wat vind jij ervan?

Kritische melkprijs

1


De European Dairy Farmers (EDF) meldt dat meer dan de helft van haar leden minimaal 35 cent voor een kilo melk nodig heeft om uit de kosten te komen.
zie: www.boerderij.nl/.../Ruim-helft-veehouders-EU-heeft-melkprijs-van-minstens-35-cent-nodig-1035380W
Ondertussen geeft het deskundigenoverleg voor de melkveehouderij aan dat voor de lange termijn - tot 2022 - gerekend moet worden met een melkprijs van 32,5 cent.
zie: www.livestockresearch.wur.nl/.../Uitgangspunten_en_normen_voor_bedrijfsbegrotingen_Melkveehouderij.htm
Wat gaat dit betekenen voor de melkveehouderij? Zijn het bij de EDF gewoon dure jongens en meisjes, of gaat de melkveehouderij zware tijden tegemoet?

Eén reactie

  • gerrit coppens
    Panellid

    Ik denk dat die cijfers wel zullen kloppen. Veel collega's zijn tegenwoordig HBO. Elders zou men een loon van €70.000,-/€80.000,- kunnen verdienen. Niet alles is van de bank. Het eigen kapitaal wat in het bedrijf zit moet ook renderen. Veel private investeerders gaan uit van een rendement van minimaal 8%, anders stapt men niet in een investering. Wat het gemiddeld eigen vermogen in de veehouderij is weet ik zo niet direct. Al met al zal een kostprijs van 35cent wel kloppen. Zeg je, het eigen vermogen staat nog historisch op de balans omdat destijds fiscaal doorgeschoven is en vind je plezier in je bedrijf belangrijker dan inkomen dan red je het met 25 cent wel

Of registreer je om te kunnen reageren.