Wat vind jij ervan?

Overdwars schoffelen

4


Door via gps elk zaadje bij het zaaien op een vooraf vastgestelde positie te zaaien, is een bepaald patroon te zaaien. In het programma van Kverneland Geoseed is dit in principe mogelijk. Hierdoor kan ondermeer in vierkantsverband gezaaid worden, wat het bij voldoende afstand in de rij mogelijk maakt om overdwars te schoffelen. De toepassing zit nu nog in de testfase in de praktijk.

Eind vorige week werd het overdwars schoffelen gedemonstreerd in een perceel pompoenen op het biologische akkerbouwbedrijf van maatschap Van Nieuwenhuizen in Biddinghuizen (Fl.). Hieronder een filmpje van het resultaat:

[View:http://connect.boerderij.nl/cfs-file.ashx/__key/communityserver-discussions-components-files/19/1004.Pompoenen-vierkant-schoffelen.wmv]

Wat vindt u van deze techniek, en ziet u de voordelen van het overdwars schoffelen? Of ziet u liever andere toepassingen die mogelijk zijn door deze manier van zaaien, zoals het neerleggen van de (kunst)mest heel dicht bij de plant? Of denkt u aan heel andere zaken? Ook Kverneland is benieuwd naar ideeen uit de praktijk, was onlangs te horen op een demo-avond.

Laatste reacties

 • henktissingh

  Hallo,kan filmpje niet bekijken.plug in niet geïnstalleerd.Kan niet vinden welke?
  wie kan mij helpen.bvd Dank

 • Alette

  Heb je de windows media player browser plug-in geïnstalleerd? Deze heb je namelijk nodig voor het kijken van filmpjes.
  Voor Apple geldt dat je quicktime nodig hebt voor het bekijken van dit filmpje.
  Succes!

 • hilko.bos1

  Mocht het niet lukken, het filmpje staat ondertussen ook op boerderij.nl, dit is de link:
  www.boerderij.nl/.../Video-overdwars-schoffelen-1035887W

 • henktissingh

  Dank je.Media player zit er standaard op. heb windows 7

Of registreer je om te kunnen reageren.