Wat vind jij ervan?

Het 6e Melkvee100Plus Congres 2012

9


Het 6e Melkvee100Plus Congres 2012
Tussen theorie en praktijk:
Over toegevoegde waarde en automatisering

Wat is een betere strategie, steeds meer melk produceren tegen de laagst mogelijke kostprijs of kiezen voor meer toegevoegde waarde? Welk bedrijf is straks in Nederland beter af, de zeer gespecialiseerde grondstofproducent of de bijdetijdse producent van boerenkaas of andere zuivelproducten?

Daarover gaat het op dinsdag 6 november tijdens het jaarlijkse congres van Melkvee100plus. U krijgt cijfers, wordt bijgepraat door experts, maar u gaat ook kennismaken met no-nonsense-boer Tjeerd Terpstra uit Oost-Duitsland. Hij geeft u inzicht in hoe hij zijn 900 melkkoeien managet en tegen welke kosten.
Verder gaat u deze dag ook op bedrijfsbezoek bij het vergaand geautomatiseerde bedrijf van Gebr. Overbeek in Benschop dat alle melk van zijn ruim 150 koeien verkaast.

Deelnemen
De deelnameprijs bedraagt € 35,- (excl. btw) p.p. De prijs is inclusief vervoer naar Gebr. Overbeek, lunchpakket en dinerbuffet. Meer informatie via www.melkvee100plus.nl

Hét ontmoetingspunt voor topondernemers in de melkveehouderij
Dinsdag 6 november 2012
Van 10.00 uur tot 19.00 uur
Ontvangstlocatie: Omgeving Utrecht
Bezoekadres: Gebr. Overbeek te Benschop


Schrijf u nu in! Ga naar:
www.melkvee100plus.nlVoor vragen of meer informatie plaats onderstaand uw reactie.

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Ik ga er niet naar toe, ik wens je veel kijkplezier

 • Alette

  Het ligt er hier aan of het allemaal lukt met de tijd. Eind juni is een standaard druk weekend. Maar ik zag een foto van de IJsselhallen voorbij komen op twitter, de tent staat al bijna: http://yfrog.com/kgbe1igj

 • Wijnand Hogenkamp

  Ik ga er beroepshalve naar toe, maar was anders ook zeker gegaan. Wat is er mooier dan een dagje 'koeien kieken'? En dan ook nog eens het topsegment van NL.

 • Gerd-Jan

  Van die magere beesten kijken? Waar elke oneffenheid met gel en alles is weg gewerkt? mij niet gezien!

 • Wijnand Hogenkamp

  Ieder zijn ding, Gerd-Jan :-) . Ik blijf de koeien even goed mooi vinden. Ach, en bij een Miss-verkiezing worden de dames ook door professionals opgemaakt. Dus bij koeien mag dat ook wel. Ik vind het in elk geval niet erg, zolang er maar geen illegale, dieronvriendelijke praktijken worden toegepast.

 • jstut

  Gelukkig heeft iedereen zijn eigen idee, mooi, is voor een ieder weer anders. Gelukkig maar anders gingen allen vrouwen voor de zelfde man en alle mannen op de zelfde vrouw. Maar goed dat dit niet zo is anders zou men ook maar een soort auto, trekker, fiets, enz enz maken. Dat zou een saaien boel zijn. Als ik vroeger naar het journaal keek en er waren beelden uit China, nauw dan dacht ik je zult er naar wonen, iedereen in de zelfde kleren. Lekker saai. Maar voor veel mensen die naar de NRM gaan is het ook even iets anders even een contact moment met vakgenoten even uit je kleine wereld van je eigen boerderij. Heerlijk discuseren over wat de mooiste de beste en welke koe jouw idiaal is. Even praten over het weer het gras de mais met collega`s uit andere delen van Nederland en Europa. Nieuwe ontwikkelingen en oplossingen voor dingen die zicht beginnen aan te dienen. NRM is dus voor veel mensen een andere beleving. De koeien die er zijn vormen voor velen de aanleiding, voor een bezoek hieraan. NIET iedereen zit op BOERDERIJ CONNECT om ervaringen en ideeen uit te wisselen. Veel doen dit ook op andere manieren de NRM is er een van.

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  In mijn optiek behoeft een goeie koe geen mooie koe te zijn, zolang ze maar functioneel op je eigen bedrijf is. Maar neemt niet weg dat een evenement zoals de NRM jezelf als veehouder de kans bied om even je neus in de keuken van iemand anders te steken.

  Overigens vind ik het hoognodig tijd worden om de 'naam' NRM te vervangen door DDD (Dutch Dairy Days), want feitelijk is het enkel melkvee ipv rundvee waar het om draait.

 • Gerd-Jan

  Tja, een koe moet functioneel zijn! En van die modebeesten bekijken heb je helemaal niks aan! Een koe mag van mij alle kleuren van de regenboog hebben. Als hij maar functioneel is! Bij de fleckvieh verkiezing koe van het jaar wordt z`n best gewoon uit de stal geplukt. Alleen de knieen worden gewassen. Thats it!

 • jstut

  gerd- Jan dit verhaal hebben wij al bij de Fleckvieth discussie gehad.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.