Wat vind jij ervan?

Verduurzaming Pluimveesector kan beginnen

2


http://www.boerderij.nl/Pluimveehouderij/Nieuws/2012/6/Verduurzamen-pluimveehouderij-kan-beginnen-1034249W/
Nu dat duidelijk is dat Duurzaam geen tijdelijke rage is kunnen Veehouders naar de bank met een goed verhaal! Duurzaam is een levenswijze aan het worden voor veel Consumenten en een Boer die nu overschakeld zet zich bedrijfstechnisch erg sterk in de Europese markt . Het inkomen van de Boeren liep sterk terug de laatste jaren en veel Boeren hielden het voor gezien.

Laatste reacties

  • Aad Baars

    Er zijn mogelijkheden om een reguliere stal met minimale middelen om te vormen naar dierwelzijn gericht. Vraag aan mij vrijblijvend advies via aad@plasma-i.com

  • heico1

    De nieuwsberichten spreken voor zich. Toch vind ik steeds dat duurzaamheid nog al eens, ook in dit bericht weer, eenzijdig richting 'alleen' dierwelzijn wordt belicht. MVO en ISO 26000 geven een enorm aantal facetten, ik noem bijvoorbeeld personeel, energie, afvalproducten en transparantie. Zonder het dierwelzijn tekort te willen doen, denk ik dat op al deze facetten nog veel te verbeteren is in de pluimveesector. En denk ik ook dat een duurzaam en blijvend bedrijf naar ál deze dingen moeten kijken. Biologisch en duurzaam worden nogal eens onder 1 noemer genoemd. Biologisch kan heel mooi zijn, maar biologisch is niet per definitie duurzaam, net zoals duurzaam niet per definitie biologisch is.

Of registreer je om te kunnen reageren.