Wat vind jij ervan?

Reiniging mestsilo

4


Periodiek onderhoud aan mestsilo verdubbelt levensduur

Reiniging mestsilo is werk voor professionals

Het onderhouden van (mest)silo’s is geen sinecure. Opslag van mest zorgt jaarrond voor een zware belasting van materiaal, niet in de laatste plaats door de agressieve werking van ammoniak. Vooral stalen silo’s hebben het zwaar te verduren. Veel voorkomende problemen zijn roestende boutkoppen en kitnaden die openstaan. Het gevolg: aangetast emaille en verroeste hoeklijnen, waarbij de kans bestaat dat de afdekking grote schade kan toebrengen aan de stalen wanden. Dankzij periodiek onderhoud wordt schade voorkomen en kan de levensduur van een stalen silo worden verdubbeld. Bij dit onderhoud is sprake van een grondige siloreiniging, waarna de silo zorgvuldig kan worden geïnspecteerd en zo nodig gerepareerd.Veel mestbassins zijn ouder dan twintig jaar en nog steeds niet gecontroleerd op hun constructie en kwaliteit. Enerzijds omdat eigenaars dit niet weten; anderzijds omdat het geld kost om een grondige inspectie te laten verrichten. Vooral dit laatste is erg kortzichtig. Hoe langer een inspectie wordt uitgesteld, hoe hoger de reparatiekosten zullen zijn. Een te late keuring kan zelfs tot afkeuring van het mestbassin leiden. Indien een mestbassin, dat niet is gecontroleerd door een gecertificeerd bedrijf, openbarst zal de verzekeringsmaatschappij ook geen financiële hulp bieden. Er is immers niet aan de voorschriften voldaan welke in de polis staan..

Werk voor professionals
Los van de financiële risico’s die samenhangen met het gebruik van mestsilo’s moeten ook de gezondheidsrisico’s niet onderschat worden. Helaas gaan nog steeds veel gebruikers van mestsilo’s te makkelijk om met de gevaren welke samenhangen met mestgassen. Op bijna alle veehouderijbedrijven zijn er voorbeelden van gevaarlijke gasvorming, zoals dieren die stikken bij het mixen van mestkelders, of erger:
personen die blijvend letsel overhouden of zelfs overlijden na inademing van mestgas.

Veiligheid boven alles
De Siloreinigers heeft een ruime ervaring in het reinigen van mestsilo's, maar ook van silo's die voor de opslag van andere (gevaarlijke) stoffen worden aangewend. Veiligheid staat bij De Siloreinigers hoog in het vaandel. Er wordt gebruik gemaakt van beroepsbeschermingsmiddelen, zoals gasmeting apparatuur, speciale luchtpakken met onafhankelijke adembescherming en gekeurde valbeveiliging. De Siloreinigers werkt met hightech communicatie- en monitoring systemen. Het bedrijf beschikt over meerdere pompen, slangen, spuitkoppen en pakken. Zo kan voor iedere situatie de juiste apparatuur gebruikt worden en is de opdrachtgever verzekerd van een efficiënte uitvoering van de klus. Het personeel is VCA gecertificeerd.De Siloreinigers is aanwezig op de AgroTechniek Holland vakbeurs, van 5 tot en met 8 september a.s. op het Walibiterrein in Biddinghuizen: stand M-B02.

Voor vragen of meer informatie plaats onderstaand uw bericht.

Laatste reacties

 • Aad Baars

  Wat misschien onmogelijk lijkt kan soms wel : www.lami.nl/.../200601131212209371.pdf
  Ik krijg altijd de wind van voren zodra ik over dierwelzijn begin maar heb toch echt het beste voor met de ondernemers. In Belgie en Duitsland worden veel nieuwe stallen gebouwd volgens de nieuwste inzichten terwijl ik op Boerderij.nl voornamelijk de traditionele ( achterhaalde ) stallen zie .

 • heico1

  Ik speel juist graag in op veranderingen in de markt. Ik denk echter niet dat Biologisch dé markt is of wordt. Ik denk dat dat altijd een nichemarkt zal blijven. Binnen ons bedrijf wordt er daarom vooral hard gewerkt aan duurzaamheid, maar dan wel in al zijn facetten.

 • Aad Baars

  Goed om te lezen dat Jij op de goede weg bent Heijink eieren. Voor dat je het weet ben je bijna biologisch ( is volgens mij ook niet echt nodig) Echt biologisch kippen houden zal nooit echt rendabel worden . Zoveel mogelijk volgens deze regels proberen te werken doen veel intensieve biologische boeren al in het buitenland aangezien de regels daar soepelen zijn op het gebied van de vrije ( vervuilde ) uitloop . De Wintergartens met lichtkoepels zijn een veilige plek voor een kip en geven voldoende dierwelzijn. Dan ben je echt goed genoeg bezig en kun je overleven in deze markt.
  Neem gerust contact op met mij als je vrijblijvend advies wenst te ontvangen over de pre/probiotica die ik lever voor de kuikens . Zie het als een effectieve jakult die de darmflora van de dieren ondersteunt Schadelijke pathogenen hebben daardoor minder vat op de weerstand. Voordeel is dat de spullen die ik gebruik erg goedkoop zijn en al een lange tijd gebruikt worden in de land en tuinbouw. Ik heb al 4 bedrijven ondekt waar dure flessen met deze middelen te koop zijn maar van mij krijg je gewoon het product zonder de woekerwinsten. Op het gebied van verlichting krijg ik gelukkig ook veel meer erkenning in Belgie. Ik heb er zelfs een innovatieaward mee gewonnen

 • Aad Baars

  In 2011 is het gemiddelde inkomen in de Land en Tuinbouw met 50% afgenomen en dat terwijl het inkomen van Biologische ondernemers een groei van 13% liet zien.

Of registreer je om te kunnen reageren.