Wat vind jij ervan?

Bedrijfsovername via TV?

0


Na huwelijkskandidaten kunnen boeren straks wellicht ook op zoek naar een opvolger via de televisie. Productiebedrijf MasMedia (http://www.masmedia.tv/) werkt aan een programma waarin een ouder boerenechtpaar zonder opvolger een keus maakt uit tien jonge koppels uit de stad die hun bedrijf over willen nemen. Enthousiaste kandidaat-starters zijn er al genoeg, maar MasMedia laat nu weten dat het 'met bloed-spoed' op zoek is naar iemand die zijn of haar bedrijf op deze manier ook daadwerkelijk wil overdragen.
Elk mogelijk bedrijf is welkom, maar men wil het liefst een bedrijf met mogelijkheden voor neventakken. Dat zou meer aanspreken bij het publiek. MasMedia zelf schat de grootste kans van slagen in de melkveehouderij.
Het mediabedrijf maakte eerder programma’s als Lotto Weekend Miljonairs en Afvallers XXL. De titel van het programma, dat wat wegheeft van zowel ‘Ik Vertrek’ als ‘Boer zoekt Vrouw’, is 'De Boerderij'. Beoogde uitzending is dit najaar. Of dat lukt, hangt er vooral van af of iemand zich aanmeldt met bedrijf.
Het mediabedrijf benadrukt dat het niet gaat om de sensatie, maar echt om mensen te helpen. Zo is contact gezocht met het NAJK-project 'Boer zoekt Boer' (www.bedrijfsovernameportal.nl/boer-zoekt-boer). Vraag is natuurlijk of dat ook zo overkomt bij de potentiële kandidaten. Wat moeten we hiervan denken, heeft een bedrijfsovername via de televisie kans van slagen?

Of registreer je om te kunnen reageren.