Wat vind jij ervan?

Leo Tholhuijsen
Redactie

Groot pak met kleine pakjes

2


Met de graanoogst in het vooruitzicht is het misschien verstandig om nu al eens te kijken naar de mogelijkheden van de Krone Multi Bale. Dat is een grootpakpers die in elke grote baal zes kleinere pakken bij elkaar bindt.
Na persen heeft u de voordelen van gemakkelijke handling van grote balen (laden, opslaan), maar kunt u uw klant ook de voordelen bieden van gemakkelijk te hanteren kleinere balen en daarmee een betere prijs voor uw stro bieden.
Er loopt in Nederland een aantal Multi Bale-persen. Misschien goed om alvast eens te informeren of er een bij u in de buurt loopt.
Bijgaand filmpje laat het zien: http://www.youtube.com/watch?v=XGr2s6Ap8EI. Midden in het filmpje is te zien hoe de grote baal in kleinere balen uiteen kan vallen.

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Leuk filmpje. Degene die enkel dit systeem willen zien kunnen de eerste 10 minuten overslaan.
  Ik laat nu ook een aantal kleine pakjes maken. Er zijn altijd wel wat mensen geïnteresseerd en die kunnen de bekende grote balen niet plaatsen. Echter deze 'kleine' pakken schat ik rond de 50kg en daar zie ik de gemiddelde burger met een paard in de achtertuin niet mee sjouwen. Die hebben de handen al vol aan een normale pak van 20kg.
  Idem voor een manege die stro inkoopt en doorverkoopt aan de stalhuurders. Kleine pakjes van 20kg zijn te overzien. Deze grote kleine pakken zijn voor de vaak jonge meisjes veel te zwaar

 • henk fledderus

  He loonbedrijf waar ik voor werkte had de eerste multy baler in holland. de reacties waren erg positief. niet dat honderden klanten waren maar zeker 3 of 4 grote paarden houders.
  die hadden wel een trekkertje maar konden daar mee niet de hele gewikkelde baal tillen.
  de baal werd aan gebroken en verdeeld in de stallen en uitgevoerd. met een steek wagentje zijn deze pakken goed the hanteren.
  zo'n pers is prijzig maar het kan je de extra klanten opleveren.
  daar naast is er de Canadese bale baron die van een 23 of zo kleine pakjes 1 groote maakt zodat laden transport en opslaan gemechaniseerd gebeuren kan. die rakker is ook niet goedkoop.
  dan is er nog een systeem van Arcusin de multy pack. deze gaat als aparte werkgang rond om kleine baaltjes te bundelen en als groten op het land achter te lanten.
  het geld zit in de kleintjes. hier betalen we $100 voor een ronde met hooi en $10 -12 voor een normaal klein pak. ga je nog kleiner voor in de dieren winkel of zo dan kijk je naar $3 voor 900 gram.!! Hoewel hier veel dingen in het groot gaan worden er veel kleine en ronde balen gemaakt.
  ronden van een meter diameter zijn vrij populair in dit gebiet omdat die in grote vee trailers gerold kunnen worden als vracht voor de terug weg.

Of registreer je om te kunnen reageren.