Wat vind jij ervan?

AGRIKAL
Bedrijf

DEKAMIX stalhygiëne kalk als box strooisel

3


Tot wel 50 % voordeel met DEKAMIX stalhygiëne kalk als box strooisel!


DEKAMIX ligbox strooisel. Een krachtige natuurkalk die als stalhygiënemiddel uitermate geschikt is voor stalmatrassen en rubbermatten. Als aanvulling op zaagsel of zelfs als vervanging daarvan.

Dekamix draagt bij aan de preventie van o.a. Mastitis en Mortellaro. Nederland is jaarlijks goed voor een schadepost van meer dan 100 miljoen Euro volgens de G.D. (dierengezondheidsdienst).
Dekamix wordt niet alleen in de ligboxen maar ook onder het stro in de kalverboxen gebruikt. Tevens kan het ingezet worden bij de drooggezette en hoogproductieve melkkoeien. Dekamix stalhygiëne neemt namelijk prima vocht op en zorgt door zijn hoge pH van 11 voor een bacteriënvermindering van 99,99 tot wel 99,999%. (Duits DLG –Prüfbericht 5945 F)

Dekamix is zeer geschikt voor rubbermatten/matrassen e.d. maar ook op andere bacteriegevoelige plaatsen. Bijvoorbeeld als droogvoetbad in de melkstal ter voorkoming van Mortellaro en andere klauwaandoeningen. Dekamix stalhygiëne wordt ook in varkens- en geitenstallen en bij kippen, kalkoenen, schapen- en paardenstallen toegepast.

NIEUW: BIJ AGRIKAL VITAKAL-EF-KALKSTROMATRAS IN RONDEBALEN


AGRIKAL Ottersum is DE dealer voor de juiste kalk van uw kalkstromatras. Vitakal EF bevat geen magnesium, het blijft rul en heeft van zichzelf een pH van ruim 8.
Het kalkstromatras is nu ook leverbaar als kant-en-klaar produkt in ronde balen en nu dus ook beschikbaar voor de kleine en middelgrote bedrijven zonder voermengwagen.

VITAKAL EF en DEKAMIX stalhygiëne zijn natuurkalkmeststoffen voldoen aan de eisen gesteld voor biologische landbouw en bevatten geen fosfaat.


Bij AGRIKAL getrokken elektrische accustrooiers voor DEKAMIX stalhygiëneHet type Mini strooier is geschikt puur voor DEKAMIX stalhygiëne. Voor beide strooiers is de strooihoeveelheid te regelen met schuif, met een strooibereik tot ca. 150 cm in de box.
Het bespaart tijd en zaagsel. Oplaadbare accu met lader wordt meegeleverd.

Het type Maxi strooier (zie afbeelding) is ontworpen om vele soorten strooisel te kunnen uitstrooien. Bijv. gemengd met DEKAMIX stalhygiëne. Geschikt voor zaagsel, gemalen stro, koolzaadstro.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie plaats onderstaand uw bericht

Laatste reacties

 • janskip

  emf38 kun je aangeven wat je bedoeld en hoe ver gaan met wat

 • Eigenmeningmag

  namen noemen van organisaties, collega's aanspreken op gedrag etc...

 • gerrit coppens
  Panellid

  Als een grote organisatie zoals bijvoorbeeld Blad Boerderij in jou ogen de zaak eenzijdig zou belichten dan zou je die naam kunnen noemen. Hetzelfde voor een voerleverancier etc. Moet natuurlijk wel gefundeerde kritiek zijn. Dit zijn organisaties die eenmaal in de spotlight staan. Als je een buurman hebt die structureel een voor te ver ploegt en je schrijft erover en heel jou straat kan herleiden dat je hem bedoeld dan is dat volgens mij smaad. Die buurman kun je op een andere manier aanspreken dan via de krant/blog

Of registreer je om te kunnen reageren.