Wat vind jij ervan?

BIOSTATUS
Bedrijf

BioStatus, software voor vergisters

4


Nieuw! BioStatus, software voor vergisters.

Dé oplossing voor de administratie van een vergistingsinstallatie. Registreren en rapporteren in minimaal tijdsbestek met als doel een optimale energieproductie tegen zo laag mogelijke kosten.

Biomassa is een belangrijke bron voor het opwekken van duurzame energie. Door het vergisten van biomassa, afvalstoffen maar ook mest wordt er nog veel herbruikbare energie uit deze producten gehaald.

Bij het opwekken van duurzame energie hebben we in de Benelux te maken met uiteenlopende wet- en regelgeving. U dient veel zaken te registreren voor diverse ministeries, handhavers en subsidieverleners, met de daarbij behorende rapportages. Dit kost u elke dag veel tijd en geld.

Handig administratiepakket
Graag presenteren wij u hiervoor de oplossing: BioStatus!
Een online administratiepakket waarmee een vergistingsinstallatie alle gegevens kan registreren en direct de juiste rapportage kan genereren. Deze rapportages zijn door de ministeries en subsidieverleners geverifieerd. Biostatus wordt ook door Rabobank Nederland als uniek concept betiteld.

Prima product waar behoefte aan is. Wij benadrukken bij iedere ondernemer dat goed management informatie zowel technisch als financieel van cruciaal belang is voor optimalisatie van het rendement. De echte ondernemers zullen hier zeker mee aan de slag gaan of hebben al een werkwijze die hier bij aansluit of het zelfde doel nastreven.

Hans van den Boom

Sectormanager Duurzame Energie

Rabobank Nederland Food & Agri


Door gebruik te maken van BioStatus maakt u de actuele voorraad en voeding inzichtelijk en kunnen de input- en outputkosten van uw installatie worden berekend. Tevens kan men gebruik maken van de menuberekening voor een optimale voeding.


Overzichtelijk dashboard met een overzicht van uw installatie.
Het beginscherm bestaat uit een dashboard waarop u uw complete installatie ziet. U ziet direct de inhoud en voedingen van uw opslag, tussen-opslag, vergister en uw naopslag.


Registratie van o.a. aan- en afvoer, relaties en producten.
U registreert uw relaties en producten in BioStatus waarna vervolgens makkelijk een aan- en/of afvoerregistratie kan worden gedaan die voldoet aan de eisen van de controlerende instanties.


Alle belangrijke rapportages met één druk op de knop.
Middels geprogrammeerde rapportages kan op elk gewenst moment de meest actuele status van de locatie opgeroepen worden. Overzichtelijk en eenvoudig rapporteren bespaart veel tijd en geld.Koppeling met externe systemen.
Koppelingen met bestaande systemen zijn mogelijk om voor nog meer tijdswinst te zorgen.

Laatste reacties

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  En wat is de reden dat dieren niet aangebonden mogen staan tijdens transport?

 • Jacco Keuper

  Nieuwsgrazer en DCA zijn op het verkeerde been gezet door een ANP-redacteur met weinig kennis van zaken. De AID had bij die boer niet geconsteerd dat hij ze op de boot aangebonden had, maar in de stal. Dat deed die boer met de reden dat de dieren het gewend zijn om aangebonden te staan, zodat ze zich tijdens transport rustig gedragen.
  Zie dit artikel (www.boerderij.nl/.../Europees-Hof-geen-uitzondering-voor-aanbinden-kalveren-1029802W) van Jan Braakman op Boerderij.nl. Dus volgens mij zegt deze uitspraak niets over aanbinden tijdens transport, maar in de stal.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Co kan het denk ik moeilijk verteren dat hij op het verkeerde been is gezet. Via twitter kreeg ik http://vimeo.com/44094291 Een en ander is totaal niet te vergelijken. Een kalf in de groei die dag en nacht gebonden is of een kind in een tuigje dat dagelijks op maat dicht geriemd wordt. Overigens aanbinden tijdens transport gebeurd met een halster en niet met een touw om de nek waarin een dier kan stikken.

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  Ja, wanneer je tijdens transport dieren vast dient/wil zetten moet je dat wel oefenen natuurlijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.