Wat vind jij ervan?

DosPrint, geen kapotte voerstations of teveel krachtvoor

7


Geen kapotte voerstations of teveel krachtvoer dankzij DosPrint



U kent het wel: koeien die na hun portie krachtvoer met hun kop tegen het voerstation of de voerbak van de melkrobot beuken, zodat er nog wat extra brokken in de voerbak vallen. Dit lukt meestal, omdat het laatste krachtvoer nog op de rand van de uitstroomopening van de doseerder ligt. Het resultaat is een kapot voerstation, onrust in de stal en koeien die meer krachtvoer krijgen dan goed voor ze is. Met DosPrint op uw voerstation of melkrobot is dit probleem verleden tijd.

Hoe werkt DosPrint?
De ingenieuze DosPrint zorgt er voor dat de motorbesturing de voervijzel na het doseren een slag terug draait. Hiermee is DosPrint een zeer solide alternatief voor gevoelige en complexe morskleppen. Dankzij maatwerk is DosPrint te koppelen aan bijna alle merken voerstations. Het systeem past ook op de CrisyDos en de Black V van Hanskamp AgroTech en de V-automaat van DeLaval.

De vakjury van de toonaangevende beurs AgroTechniek Holland nomineerde de DosPrint in 2010 voor de Bronzen Sikkel. Tevens is de DosPrint van Hanskamp AgroTech door de beurs Space in Rennes genomineerd voor de Innov'Space prijs.

Meer weten over DosPrint?
Wilt u meer informatie over de DosPrint anti-mors voerautomaat van Hanskamp AgroTech of wilt u DosPrint bestellen? Neem dan gerust contact met ons op.
Natuurlijk kunt u ook hieronder reageren of uw ervaring met dit product delen.

Laatste reacties

 • henk fledderus

  een mooi stukje techniek maar het moet wel terug verdiend kunnen worden. wij hadden zo'n systeem 6 jaar terug op de combine zitten en daar zat nog al wat verschikl in gemeten kilo's en vocht en de invormatie die van het inzamel station kwam( er dan maar even van uitgaande dat die correct is)
  als GPS al geintergreerd is op een bedrijf en men wil de berijfs voering naar plaats specifiek sturen dan is het een goede stap om mee te beginnen.
  in de tijd kun je dan de bemesting en planten /zaaien daar op aan passen. wel allemaal dure grappemakery
  de uitspraak dat dat veel te duur en Holland veel te klein is waag ik me niet meer aan. that bit me on the ass before..

 • gerrit coppens
  Panellid

  Werkt zoiets ook op glooiende percelen? Dan zou je zwevende bakken moeten hebben die ten alle tijde horizontaal hangen. Ga je bijvoorbeeld zelf niet in het midden van een weegschaal staan dan kan dat een paar kilo afwijken

 • hilko.bos1

  Ja, volgens mij werkt het ook op glooiende percelen. Als ik het goed heb meten sensoren de hoeveelheid graan op de opvoerelevator. Daar heeft een helling weinig/geen invloed op. Zie hiervoor ook dit filmpje over het Yield systeem van Agrometius:

  www.agrometius.nl/.../trimble-yield-monitor (vanaf 2:17 minuten een stukje over opbrengstbepaling).

  En wat betreft meting op aardappelrooiers: de een werkt met bunkerweging, de ander met weging in de leesband, het lijkt me dat dat op glooiende percelen ook wel werkt.

 • cobra

  Prima om opbrengstmeting te doen maar dan..... wat gaan we met die informatie doen? er is inmiddels veel plaatspecifieke informatie aanwezig (bij www.mijnakker.nl). De vertaalslag naar teeltechnische handelingen is wel een issue op zich welke not niet zo makkelijk is.

 • hilko.bos1

  Ik denk dat het in de eerste plaats al heel verhelderend werkt om te ontdekken hoe groot de verschillen binnen percelen zijn. Veel groter dan vaak gedacht. Ik hoorde laatst van een graanopbrengst die op een perceel varieerde van 5 tot 15 ton per hectare. Als je jaar op jaar ziet dat bepaalde delen van percelen (flink) achterblijven, kun je kijken wat daarvan de oorzaak is. Maar het begint naar mijn idee met inzicht in de variatie.

 • HermanKrebbers

  wie vergelijkt de opbrengstmetingen tussen percelen. Ik heb dat met verschillende systemen in mais gedaan en zie grote verschillen. Telers en loonwerkers gingen ogen open over deze verschillen. Daarna gericht gewerkt naar zoeken oorzaken en toepassen oplossingen/verbeteringen. Zo kan het dus ook nuttig gebruik zijn.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Ik heb enkele jaren aan MijnAkker mee gedaan. Op zich kon ik mij in de beelden herkennen. De percelen liggen niet waterpas, de lagere delen van de percelen kwamen duidelijk in de beelden terug. Niet alleen qua vochtgehalte maar je kon uit de cijfers afleiden waar het gewas beter of slechte zou staan. Optisch in het perceel klopte het vrij aardig. Op een gegeven moment werd de module opbrengstraming toegevoegd. Bij alle percelen sloeg men de plank meer dan 15% in positieve en negatieve zin mis. Op dat moment ben ik gaan twijfelen aan de 'waarde' van de overige cijfers, ik ben dus afgehaakt

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.