Wat vind jij ervan?

Varkens ook zonder pijn?

9


In de melkveehouderij zijn veehouders sneller geneigd om pijnbestrijding toe te passen bij bijvoorbeeld uierontsteking of klauwaandoeningen. Hoe zit dat in de varkenshouderij? Wordt daar ook pijnbestrijding toegepast?

Laatste reacties

 • ketelbinkie

  pijnbestrijding in een vroeg stadium (niet als het dier al drie weken met zere poot rond loopt) maar ook na het werpen bij koorts en niet vlot omhoog komen en gaan vreten word bij ons toegepast.
  Wij hebben er goede ervaringen mee en gebruiken het al geruime tijd.

 • rdronald

  Pijnstillers worden er op ons bedrijf gebruikt als het dier niet fit /of goed voelt of zich niet goed voort beweegd.

 • rdronald

  Dus geen antibiotica

 • Aad Baars

  Naar de oorzaak van de pijn kijken werkt over het algemeen veel beter dan pijnstillers toedienen.

 • rdronald

  De oorzaak van kanker weet men vaak ook niet dus deze opmerking is wel slim ja, anders hadden we het natuurlijk nog niet opgelost.

 • Aad Baars

  Ik denk dat veel van de oorzaken van kanker toch echt wel duidelijk zijn RdRonald. Pijn bij mens en dier is bijna altijd simpel te verklaren ! Er zijn zelfs boeken over geschreven door gedragsdeskundigen.

 • ruben.ottenschot1

  Beste Aad,
  Vind het best opmerkelijk dat bij elk onderdeel en rubriek je wel een reactie of mening hebt. Ik zou bijna zeggen, je bent hele dagen bezig met Boerderij Connect. Uiteraard heeft iedereen een hobby...maar zou bijna zeggen dat je betaald word door Boerderij net als Alette.
  Overigens zijn er helaas erg veel oorzaken NIET bekend wat kanker veroorzaakt.
  Niet voor niets dat er altijd nog vollop onderzoek word gedaan!!
  En dat is niet alleen voor genezing.
  Zou zeggen, vraag je eigen huisarts maar!

 • Aad Baars

  De oorzaken van kanker zijn over het algemeen wel bekent en de onderzoeken zijn voornamelijk gericht op de genezing Ruben.
  Ik heb de regels van boerderijConnect nog even doorgelezen en volgens mij is het niet verboden om op alle rubrieken je mening te geven . Aan jou om er op te reageren of niet. Ik zit soms dagen achter elkaar achter de pc voor de boekhouding en dan is het een kleine moeite om even een berichtje te typen.

 • Varkensarts

  Pijnbestrijding in de varkenshouderij is goed toepasbaar. Er zijn meerdere pijnstillers beschikbaar en deze worden ook vaak ingezet.
  Pijnbestrijding bij acute infecties is ook zeker de moeite waard, aangezien de meeste pijnstillers ook een ontstekingsremmende werking hebben.
  Biggen met hersenvliesonsteking, zeugen met koorts na werpen en vleesvarkens met griep zijn dienen zeker ook behandeld te worden met pijnstillers!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.