Wat vind jij ervan?

Per 1 januari veel antibiotica verboden

20


Vanaf 1 januari is het genbruik van de derde en vierde generatie antibiotica verboden binnen IKB, dus feitelijk voor alle varkensbedrijven. Het betreft Baytril, Cavaxel, Cefenil, Ceftiocyl, Cobactan, Enroxil, Eficur, Excenel, Floxadil, Kariflox, Lanflox, Marbocyl, Marbox, Naxcel, Powerlfox en Readycef.
Hoe gaan jullie dat op je bedrijf opvangen?
Trouwens, het is niet alleen een verbod op gebruik. De middelen mogen geeneens aanwezig zijn op het bedrijf, dus dat gaat ook nog leuk worden met nog vier dagen te gaan in dit jaar....
RB

Laatste reacties

 • ketelbinkie

  Baytril en Naxcel worden nog gebruikt denk ik de overige middelen kunnen we best missen.Zelf gebruik ik geen van alle.
  Maar mocht je ze nog gebruiken dan is een week kort om nog maatregelen te nemen op je bedrijf.Maar was het zes maanden dan zijn er nog die het tot het laatst gebruiken....

 • Boetele

  Ik denk ook dat de meeste bedrijven vrij gemakkelijk kunnen anticiperen op alternatieven. Ik vind het goed dat de sector laat zien echt iets aan het antibiotica vraagstuk te willen doen!

 • marco

  Baytril gebruik ik al bijna 2 jaar niet meer, gebruike bij diaree powerflox, momenteel al een tijdje amoxycolint. naxcel ok al een hele tijd eruit, spuit bij geboorte 0,1 cc albipen en bij biggen behandelen 0,2 cc

 • biologisch varkensboer

  een van de oorzaken van resistentie is volgens mij het preventieve gebruik van medicijnen. Ik snap daarom ook niet dat je preventief albipen inzit bij geboorte en behandeling. Als je dat nodig hebt spelen er volgens mij andere dingen op het bedrijf.

 • Aad Baars

  Innovatieve boeren kunnen met een gerust hart met antibiotica stoppen als ze hun dieren met pre/pro biotica gaan behandelen. Ook het stalboekje bevat veel handige tips www.rikilt.wur.nl/.../Stalboekjevarkens.pdf De Biologische veehouders houden iets minder dieren en geven meer geld uit aan de leefomstandigheden maar hun vlees vind grettig aftrek.
  In In het buitenland schakelen veehouders vaak over op biologisch maar in Nederland denken veel Boeren dat Biologische een rage is die wel weer overwaait Terwijl het een tornado is die alle reguliere boeren hun brood uit de mond stoot . Vraag mij gerust advies. Het is gratis en oprecht.

 • Aad Baars

  Momenteel liggen een aantal van mijn Dierbaren in het ziekenhuis te wachten op de dood aangezien de artsen geen medicijnen meer hebben om een eenvoudige longontsteking te genezen . Toevallig zijn het bijna allemaal veehouders die dagelijks met varkens en koeien in aanraking zijn gekomen. www.medicalfacts.nl/.../invasieve-schimmelinfecties-steeds-vaker-levensbedreigend-door-azolen-resistentie Blijven we onze koppen in het zand steken ?

 • herwaarden

  Beste Aad, ik verkoop middelen uit de natuur om gezond te groeien. Maar voordat men GMP krijgt
  moet je met de billen bloot en dat doet een uitvinder niet. Toch hebben we al veel mensen mogen
  genezen, misschien is het voor jouw dierbaren nog niet te laat. dieren en mensen die gebruiken
  behoeven helemaal geen antibiotica meer met alle resistentie-gevaren van dien.Praten we over bij je bezoek.

 • Aad Baars

  Bedankt voor de reactie Bert. Soms kan ik gewoon niet aan mensen duidelijk maken hoe belangrijk het is om hoogwaardige voeding te eten . Dan kun je alleen maar machteloos toekijken. Zeg maar eens tegen een alcoholist dat hij zichzelf aan het doodzuipen is en je krijgt een grote bek terug.
  Tot op de koffie ( ben nog even een eind uit de buurt van Rotterdam)

 • janskip

  Herwaarden, ik vind het een beetje krom dat u zegt ontwikkelaars uitvinders die alternatieven producten ontwikkelen willen geen GMP, binnen ons jonge bedrijf hebben wij op alle producten GMP gekregen en bestaan allen uit natuurlijke producten om een hogere weerstand bij mens en dier te bereiken zonder antibiotica en lagere uitval ook vele consumenten maken gebruik van ons product Fitavisol en hebben zeer veel baat bij, een groot aantal gebruikers was zo ziek dat ze niet meer konden functioneren in hun bedrijf of gezin en na een aantal weken gebruik waren ze weer voor 90 % de oude.
  maar wel alles met keuring erop van NVWA en GMP plus

 • Aad Baars

  Na al die reactie's waar het leek alsof je een klant was van V.....s ben je eindelijk eerlijk Janskip. Je bent gewoon een verkoper !

 • janskip

  AAD zoals aan meerdere reacties te zien zijn er meer mensen die jou zat worden omdat je alleen in eigen straatje spreekt ik ben praktiserend pluimveehouder en uit noodzaak (om de resultaten bij mijn eigen dieren te verbeteren) begonnen met Vitados en daarmee nu heel veel andere veehouders en burgers aan het helpen om antibiotica vrij te produceren met meer werk plezier
  dus hoe op met je irriterende opmerkingen

 • Aad Baars

  Mensen die zich aan mij irriteren kunnen misschien niet echt goed omgaan met de werkelijkheid . Antibioticavrij produceren gaat het best als je gewoon de leefomstandigheden voor het vee verbeterd. De Europese Consument is het spuwzat om elke keer die afschuwlijke uitbraken van weer een nieuwe ziekte te moeten volgen op het journaal . Vorige maand liep de verkoop van vers nederlands vlees met ruim 1,5 procent terug terwijl de import van Diervriendelijk/Duurzaam vlees iets groeide Ik heb eens gekeken naar vi....s producten maar hou het bij AGITON

 • Aad Baars

  Google : Effectieve microorganismen

 • herwaarden

  Beste janskip, ik wil/moet verkopen zodat mijn vrouw boodschappen kan doen.
  Ik heb goede middelen gevonden maar de uitvinder wil tot nu toe niet met zijn billen bloot mbt. wat
  erin zit, daarom krijgt hij geen GMP en kan ik niet verkopen.
  Als u middelen heeft die minder uitval,minder ziekte en betere groei geven met gmp., mag ik die dan voor u verkopen ? Mail voor kondities, info@bvh-og.nl, hartelijk dank (0653-167340)

 • Yoseph

  Het kan wel! Een gezonder varken! Met systeem! voor vragen bel Carel! 0653-488253
  Ook met GMP!

 • rdronald

  Warom wil hij niet met zijn billen bloot? Wat erin zit is dat dan verboden of zijn er geen bewijzen of welke risico's loopt hij dan? Als het werkt warom zou hij dat dan niet willen?

 • Aad Baars

  Hoi Bert , ik ben het met RdRonald eens ! De kans is groot dat het bestaand product is of dat er iets aan de hand is wardoor GMP gewoon geen optie is. Misschien dat Yoseph nog iemand zoekt voor de regio Rotterdam.

 • Yoseph

  Nee hoor oplossingen die Carel heeft zijn zeer goed, goedkoop en zeer effectief!. Natuurlijk ook GMP+.

 • rdronald

  Heeft Carel ook een website dan ofzo , m.b.t. welke middelen dit dan betreft etc?

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.