Wat vind jij ervan?

Nieuwe MT kipper-serie

2

Nieuwe Miedema MT kipper-serie

Miedema heeft in haar fabriek in het Friese Winsum een geheel nieuwe kipperlijn ontworpen. Als eerste komen de nieuwe MT 13 en MT 15 kippers op de markt met een bakinhoud van resp. 13 en 15 ton. De MT kippers volgen de alom geprezen HST kipperlijn op en worden leverbaar naast de vorig jaar geïntroduceerde Miedema Stronga BL kippers. Bij het ontwerp van de MT kippers zijn sterke punten als de lange, geveerde dissel, de verzonken steunpoot en het ongeëvenaarde, comfortabele weggedrag behouden gebleven. Maar de toegevoegde waarde is groot...


Sterke bak met ideale vorm

De stoere, nieuwe bakvorm van de MT springt het meest in het oog. Laag en breed, met een schuine voor- en achterzijde. De 4 mm dikke, vlakke bodem en zijwanden met lichte verzetten vergroten het lossend vermogen en maken de bak zeer vormvast. De bakken van de MT 13 en MT 15 zijn even lang, maar de 15 tons bak is hoger. Alle MT kippers hebben een zeer groot kijkvenster met staande spijlen, dat met een plexiglasplaat graandicht gemaakt kan worden.


Torsiestijf kokerframe
Zoals klanten van Miedema mogen verwachten, is aan het hart van de MT kippers veel aandacht besteed. Het frame bestaat uit sterke kokerprofielen die door hun uitgekiende dikte en vorm een zeer hoge torsiestijfheid hebben. De hefcilinder heeft een cardanophanging in het frame en een speciale pen met schuin vlak aan de bakzijde. Hierdoor worden tijdens het heffen geen zijdelingse krachten op de cilinder en de cilindermanchetten uitgeoefend.


Dissel als maatstaf
De dissel van de MT kippers is toonaangevend in de markt: zeer lang, waardoor het trekpunt ver onder het hoofdframe, vlak voor het tandemstel komt te liggen. Hierdoor trekt de kipper lichter. Een rubber buffer draagt nog verder bij aan een comfortabel weggedrag. De dissel is in hoogte verstelbaar en heeft een draaibaar, dubbel gelagerd trekoog, een volledig verzonken hydraulische steunvoet en een houder voor de hydraulische slangen en verlichtingsstekker.


Geveerd tandemstel


De MT kipper serie wordt standaard geleverd met een zwaar tandemstel met ADR assen op een spoorbreedte van 190 cm. De remkracht van de hydraulische trommelremmen is nauwkeurig instelbaar. De assen bieden plaats aan R26,5 banden. De assen zijn opgehangen aan een verenpakket met trekstangen, waardoor de veren niet aan de remkrachten worden blootgesteld. De bladveren kunnen aan de achterzijde vrij bewegen voor een comfortabel weggedrag. Als optie worden de MT kippers ook leverbaar met luchtremmen.

Graandicht achterschot

Het achterschot wordt bediend door dubbelwerkende cilinders die achter een beschermplaat zijn weggewerkt. Het gesloten achterschot rust in twee vanghaken. Tussen de bakrand en het achterschot is een dubbel afdichtrubber aangebracht, waardoor de bak volledig graandicht is. De graanschuif in het achterschot is van twee kanten bedienbaar en kan in elke stand worden vastgezet. Kunststof geleidingsstrips zorgen voor een jarenlange, soepele bediening van de graanschuif.


Gebouwd voor een lang werkzaam leven

Voor een extra lange levensduur zijn veel onderdelen thermisch verzinkt. Het gaat hierbij om de trap, het spijlenrooster, de steunen voor de achterlichten en breedtelichten en het beschermrooster van de werklamp in de bak. Alle draaiende delen zijn voorzien van gemakkelijk bereikbare smeernippels. Het frame en de bak zijn voorzien van een sterk hechtende grondlak en afgewerkt met een harde tweecomponenten kleurlak. De achterlichten en breedtelichten met LED-techniek gaan een kipperleven lang mee.


Optimaal gebruiksgemak

Alle MT kippers hebben een zeer groot kijkvenster met staande spijlen, dat met de meegeleverde plexiglasplaat graandicht gemaakt kan worden. De lange trap is gemakkelijk vanaf de grond bereikbaar en biedt eenvoudig toegang tot de bak. De steunvoet wordt standaard met de trekkerhydrauliek bediend, maar kan als optie ook met een handpomp bediend worden. Een achtertrekhaak en 7-polige verlichtingsaansluitdoos is standaard aanwezig. Als optie zijn hydraulische aansluitingen voor b.v. een onderlosband leverbaar.

Voor meer informatie of vragen plaatst een bericht.
Laatste reacties

 • Dalfsen
  Bedrijf

  Proof4Sure kan een ondernemer wel vertegenwoordigen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven. Echter niet voor een rechtbank.
  Onze begeleiding is breed. Het gaat van aanwezig zijn bij een controle en die in goede banen leiden, namens ondernemers overleg voeren met overheidsinstanties tot het indienen van bezwaarschriften.
  Sterke punt van Proof4Sure is dat wij vanuit ervaring de controle-praktijk kennen en weten wat de sterke en zwakke plekken zijn van betrokken overheidsinstanties als NVWA en DR.

 • jurdeboer

  <p>M,</p>
  <p>Met interesse volg ik de ontwikkelingen bij Miedema.</p>
  <p>Ik zou graag in contact komen met uw logistiek directeur.</p>
  <p>Bij voorbaat dank,</p>
  <p>Jur de Boer</p>
  <p>e-mail: jurdeboer@zonnet.nl</p>

Of registreer je om te kunnen reageren.