Wat vind jij ervan?

Omschakelen = Overleven!

4


Waar kiest de Nederlandse pluimveesector voor ? Blijven schelden op de organisatie's die op de gevoel van de consument spelen zoals peta en wakker dier? Of proberen op de veranderingen in de markt in te spelen indien mogelijk?

Laatste reacties

 • Aad Baars

  Wat misschien onmogelijk lijkt kan soms wel : www.lami.nl/.../200601131212209371.pdf
  Ik krijg altijd de wind van voren zodra ik over dierwelzijn begin maar heb toch echt het beste voor met de ondernemers. In Belgie en Duitsland worden veel nieuwe stallen gebouwd volgens de nieuwste inzichten terwijl ik op Boerderij.nl voornamelijk de traditionele ( achterhaalde ) stallen zie .

 • heico1

  Ik speel juist graag in op veranderingen in de markt. Ik denk echter niet dat Biologisch dé markt is of wordt. Ik denk dat dat altijd een nichemarkt zal blijven. Binnen ons bedrijf wordt er daarom vooral hard gewerkt aan duurzaamheid, maar dan wel in al zijn facetten.

 • Aad Baars

  Goed om te lezen dat Jij op de goede weg bent Heijink eieren. Voor dat je het weet ben je bijna biologisch ( is volgens mij ook niet echt nodig) Echt biologisch kippen houden zal nooit echt rendabel worden . Zoveel mogelijk volgens deze regels proberen te werken doen veel intensieve biologische boeren al in het buitenland aangezien de regels daar soepelen zijn op het gebied van de vrije ( vervuilde ) uitloop . De Wintergartens met lichtkoepels zijn een veilige plek voor een kip en geven voldoende dierwelzijn. Dan ben je echt goed genoeg bezig en kun je overleven in deze markt.
  Neem gerust contact op met mij als je vrijblijvend advies wenst te ontvangen over de pre/probiotica die ik lever voor de kuikens . Zie het als een effectieve jakult die de darmflora van de dieren ondersteunt Schadelijke pathogenen hebben daardoor minder vat op de weerstand. Voordeel is dat de spullen die ik gebruik erg goedkoop zijn en al een lange tijd gebruikt worden in de land en tuinbouw. Ik heb al 4 bedrijven ondekt waar dure flessen met deze middelen te koop zijn maar van mij krijg je gewoon het product zonder de woekerwinsten. Op het gebied van verlichting krijg ik gelukkig ook veel meer erkenning in Belgie. Ik heb er zelfs een innovatieaward mee gewonnen

 • Aad Baars

  In 2011 is het gemiddelde inkomen in de Land en Tuinbouw met 50% afgenomen en dat terwijl het inkomen van Biologische ondernemers een groei van 13% liet zien.

Of registreer je om te kunnen reageren.