Wat vind jij ervan?

Q-koorts - fonds

6


Geitenhouders zijn deels gecompenseerd voor de ruiming bij Q-koorts. Zou de sector niet zelf initiatief kunnen nemen voor een fonds voor patiënten, die als gevolg van Q-koorts ernstige gezondheidseffecten ondervinden?

Laatste reacties

 • wijnalda

  Als de geitenhouders maar deels gecompenseerd zijn, zal het best moeilijk zijn om het brdrijf weer in orde te maken. De geit word wel als drager gezien, maar het is meer een landelijk probleem want de Q-koorts komt overal voor in Nederland.

 • Jan Reinders

  Jan Reinders
  De Q-koorts komt weer eens ter sprake, laat mij U dit zeggen, Q koorts is gemakkelijk te bestrijden, maar men met er wel € 10.440,00 excl. BTW voor over hebben , dan heeft u geen zorgen meer over deze ziekte, dit zelfde telt voor de varkens, kalveren (MRSA) schapen, paarden enz. enz.

 • henk fledderus

  Is Q koorts niet een beetje uit zijn verband gerukt idee waar Nederland weer wat roomser wil zijn dan de paus? zoals wijnalda zegt het komt door heel nederland voor, volgens mij over de hele wereld.
  hier is het in elk geval wel onder de schapen. schaapje gaat dood, sterken blijven over. scheerders kunnen er flink ziek van worden voor een week.
  voor zover ik weet word er niet eens geent laat staan geruimt.

 • vofnagel

  Hoe kom je aan bedrag....

 • gerrit coppens
  Panellid

  @vofnagel: Als je op het profiel van Jan klikt dan zie je dat hij handelt in ontsmettingssystemen.

 • Jan Reinders

  Dat heeft @vofnagel goed opgemerkt, ik ben inderdaad een man die ontsmettingsmiddelen werkt. Wij werken met milieu vriendelijke producten die ook niet schadelijk zijn voor mens en dier,
  waarom ik reageerde, omdat ik van het ministerie van LNV vaak verzocht werd om contact op te nemen met professoren die de MRSA zouden gaan gingen onder zoeken waar het vandaan komt en welk bestrijdingsmiddelen er goed voor zijn. Ik heb aangeboden om een stal geheel gratis te willen ontsmetten, maar de heren vonden het een prima idee en ik zou z.s.m. wat van ze horen tot op heden niets gehoord, maar heb zelf gebeld, ik kreeg toen als antwoord dat de subsidie nog niet rond was. Ik vroeg toen als op de stoel achter Uw bureau zit dan krijgt u toch wel Uw salaris, ja natuurlijk, maar er komen andere onkosten om de hoek kijken.
  Ik dacht ik doe het werk voor niets en hu moeten het betaald hebben.
  Ik heb inmiddels al wel gemerkt dat er altijd hoog van de toren wordt geblazen, maar in de praktijk wordt er niets gedaan.
  Is er een bedrijf in het midden van het land die problemen heeft met bovenstaande bacterie, dan kan die zich melden en ik zal het gratis voor hem doen.
  Jan Reinders

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.