Wat vind jij ervan?

Dalfsen
Bedrijf

Begeleiding bij een bestuursrechtelijk of strafrechtelijk traject

4


Proof4Sure is een begin dit jaar gestart bedrijf, dat bestaat uit voormalig medewerkers van de Algemene Inspectiedienst (AID, huidige NVWA). We hebben jaren ervaring met de agrarische wet- en regelgeving, het bestuursrecht en het strafrecht. Proof4Sure kent de controlepraktijk en weet waar de zwakke plekken bij de overheid zitten.

Wij bieden begeleiding bij een bestuursrechtelijk of strafrechtelijk traject. De overheid controleert of de agrarische sector zich aan de regels houdt. Proof4Sure kan, door een combinatie van deskundigheid en praktijkkennis, beoordelen of overheidsinstanties als de NVWA en Dienst Regelingen zich hebben gehouden aan wettelijke bepalingen tijdens controles of bij het opleggen van kortingen op subsidies. Doordat we zowel de taal van de agrariër als van de overheid spreken kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan het voeren van succesvolle bezwaar- en beroepsprocedures.

Wij voeren ook Audits uit om te bekijken of een bedrijf “controle proof” is. Uiteraard geven we advies indien wij tekortkomingen constateren. De agrariër kan daarna met vertrouwen een controle op naleving van de randvoorwaarden tegemoet zien.

Proof4Sure kan tijdens een controle ondersteuning bieden aan de agrariër. Zodra een afwijking op papier staat, beginnen de problemen pas echt. Boetes en kortingen. Zelfs een mondelinge waarschuwing heeft geleid tot kortingen op toeslagrechten. Daarom is het van belang om een controleur tijdig te doen inzien dat de afwijking die hij meent te constateren, eigenlijk niet bestaat.

Problemen voorkomen is beter dan tegen een korting op de toeslagrechten of boetes oplopen.

Heeft u vragen of u wilt meer informatie plaats een bericht.

Laatste reacties

 • hspons

  Wat willen jullie met dit verhaal of wel wat doen we hiermee?
  Moeten we hier mee gaan doen, of blijven we zelf boer?

 • gerrit coppens
  Panellid

  Gezinsbedrijven zijn zogenaamd sterk omdat er geen negen tot vijf mentaliteit heerst en men veel niet betaalde uren wil maken. dat compenseert de boven genoemde schaalvoordelen. op het moment dat we de uren uit moeten betalen die op de bedrijven gedraaid worden en een vergoeding moeten geven voor het totale kapitaal dan redden we het niet meer

 • Jan Cees Bron

  Gerrit, het is natuurlijk mogelijk dat er ruimte is voor beide modellen. In landen met beperkingen zoals in Nederland gewoonweg gebrek aan ruimte, ontwikkelen zich betrekkelijk kleine maar zeer gespecialiseerde en technologisch hoogstaande bedrijven met daar omheen een sterk kenniscomplex waar de wereld van kan leren, terwijl in landen met overvloed ruimte de megabedrijven ontstaan die straks voor het grootste deel de aanwas van de wereldbevolking gaan voeden? Zo speel je beiden een essentiële rol.

 • jstut

  Als het mogelijk was om op cao basis en met eigen verantwoordelijkheid van de betrokken mede werkers veel koeien te houden en veel melk te producteren zouden de grote supermachten dit allang opgezet hebben. Maar zolang er boeren zijn die dit ver onder de cao uur loon doen zal er op een uitzondering na geen geld gepomt gaan worden in die richtng. Waar ook te wereld het blijft moeilijk om 100 koeien er arbeidskracht te houden. Alleen als de melkprijs verdubbeld dan zal e.a wel eens kunnen gaan gebeuren. De melkprijs gaat pas flink omhoog als er meer vraag komt en als er minder mensen zijn om het werk nog te willen verrichten 7 dagen per week tegen een uurloon onder een cao vergoeding.

Of registreer je om te kunnen reageren.