Wat vind jij ervan?

kaasgevecht

2


Na DOC neemt ook FrieslandCampina een kaashandelaar over. Frica doet dat misschien als antwoord op de zet van Fonterra en A-ware. Maar tot nog toe zijn de overingen van coöperaties met de overname van handelaren niet echt fijn geweest. Zou het nu wel beter gaan?

Laatste reacties

  • gerrit coppens
    Panellid

    Kijk je naar het verleden, dan is dat geen garantie voor de toekomst. Echter in het verleden had je het bedrijf Melkunie (nu toevallig als merknaam weer in de actualiteit) en dat was ook een samenraapsel van gefuseerde coöperaties en overgenomen meegefuseerde particulieren.

  • jstut

    Terwijl de Coop, kaashandelaren overneemt zal er ook wel weer ergens een nieuwe kaashandel ontstaan. Zogauw er ergens een gat in de markt valt zal er weer door een kleine handelaar op worden ingespeeld door klein maatwerk te leveren inplaats van bulk. Je ziet het bij de zelfzuivellaars deze weten ook een steeds groter deel van de markt te verroveren. Totdat deze zelf zuivellaar weer te groot wordt en er weer een coop een goed bod doet op deze steeds groter wordende boeren zuivel onderneming. Omdat deze coop al weer gauw vergeet hoe maatwerk geleverd moet worden. Gaat deze vaak weer langzaam over op bulk productie enz. enz. enz. De geschiedenis herhaald zich dan weer. De klanten herkennen zich dan niet meer en gaan weer opzoek naar maat werk.

Of registreer je om te kunnen reageren.