Wat vind jij ervan?

Warmtepomp

4


Wat zijn de ervaringen met een warmtepomp?
Eventueel in combinatie met een centraal luchtkanaal voor de luchtwasser.
In welke richting gaat het elektriciteitsverbruik per zeug, en daald het stookolieverbruik?
Zijn er nog andere aandachtspunten?

Laatste reacties

 • haaghmilu

  corné
  ik wil even reageren op de ervaring van de warmtepomp
  wij zelf hebben 2 warmtepompen geplaatst voor het verwarmen van de biggenstal en het woonhuis. de warmte wordt gehaald uit het luchtkanaal bij de vleesvarkens . dit is gedaan tijdens een uitbreiding met een nieuwe vleesvarkensstal van 1440 stuks en de totale energie kosten (gas en elctra)zijn na die uitbreiding nagenoeg hetzelfde gebleven want er wordt geen gas meer verbruikt in de biggenstal en het woonhuis en in het woonhuis verwamrt de pomp zowel de cv als het tapwater en ik moet hierbij ook opmerken dat er toen ook een luchtwasser is geplaatst en daardoor nemen de electra kosten ook toe nemen

 • GTSEE

  Let op bij het installeren van een warmtepomp dat het COP getal hoog is, dwz boven 5.5

 • r.vanloo

  Lekker Hoog COP getal Maar waar voor staat dit COP. Cop is een rendement en is een verhouding tussen electrische energie en geleverde warmte energie dus 1kw elektra is 5,5 kw warmte, maar nu komt het grootste vraag stuk bij welke temperatuur een COP van 50 is in theorie wel te halen bij een temperatuur verschil van 0,5 graden maar we moeten niet vergeten dat we in de praktijk moeten uitgaan van 35 tot 45 graden verschil tussen de "bron" en de installatie. De meeste Fabrikanten geven een zeer positieve voorstelling en vergeten daar bij de bron-pomp en de overige extra pompen mee te nemen in de berekening en van een optimistiche Cop van 5,5 daalt dan al snel naar 2 of 3 en de vraag of de installatie kosten opwegen tegen opbrengst.

 • GTSEE

  Beste meneer van Loo,
  U slaat de spijker precies op de kop, daarom is het zeer belangrijk om de installatie goed te ontwerpen.
  Wij hebben ruime ervaring in het ontwerpen van energiezuinige installaties, deze zijn energiezuinig als er ook goed gebruikt worden.
  Met een enrgiezuinige auto kun je ook veel brandstof verbruiken door een andere rijstijl.
  Ik zou graag met u in contact komen, wilt u mij mailen info@gtsenergieeffectief.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.